Contact
Close

Contact

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

18.12.2023

Wie is Onderneming van het Jaar 2023?

Op 5 december werd de Willy Naessens Group bekroond als laureaat van 2023. De jury was onder de indruk van het groeiverhaal van rasondernemer Willy Naessens.

technord-790x530-lp-nl

Tijdens de 29ste editie van ‘Onderneming van het Jaar’ verkoos een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, Willy Naessens Group boven de andere finalisten OMP, Spaas Kaarsen en Van Moer Logistics. Het bedrijf volgt hiermee Aliaxis op, de winnaar van 2022. Willy Naessens Group is een familiebedrijf van de derde generatie dat internationaal actief is in vijf business lines: ‘Build’, ‘Concrete’, ‘Pools’, ‘Food’ en ‘Invest’.

Bekroning voor beloftevolle Belgische bedrijven

De ‘Onderneming van het Jaar’-award bekroont Belgische bedrijven die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management. BNP Paribas Fortis is al sinds het begin een trouwe partner van de prijsuitreiking, die georganiseerd wordt door EY.

De woorden van de jury

Michèle Sioen, voorzitter van de jury, licht de keuze voor Willy Naessens Group toe: “Een prachtig ondernemersverhaal met een rasechte ondernemer die het bedrijf heeft doen uitgroeien tot een goed georganiseerde multinational. Dit is al lang niet meer een onemanshow. De oprichter is wel nog voorzitter van de Raad van Bestuur en waakt over de langetermijnstrategie en de continuïteit van de onderneming. Maar hij heeft gezorgd voor een uitstekend uitgebouwde organisatie waarin opvolging verzekerd is binnen de familie maar ook door de inbreng van externen. Vanuit haar strategische visie van verticale integratie tracht de groep de volledige waardeketen inhouse te verzorgen.”

Patrick Rottiers, CEO van EY België: “We zijn verheugd om deze mooie prijs te geven aan een onderneming die, door middel van constante evaluaties, de toekomst van het bedrijf vooropstelt. Door innovatie als focus te houden, groeit het bedrijf mee met de globale tendens. Wij zijn even trots op de andere finalisten die allemaal een mooi duurzaam groeipad aantonen.”

“Willy Naessens Group is een verhaal van echt ondernemerschap. Precies 60 jaar geleden opgestart door Willy Naessens en uitgegroeid tot een ware multinational. Steeds opnieuw op zoek via innovatie en creativiteit om de processen beter en efficiënter te maken. De klant en de medewerkers staan daarbij centraal. We zijn erg trots op de 29ste Onderneming van het Jaar die helemaal thuishoort in de indrukwekkende lijst van winnaars”, reageert Rudi Braes, Vice Chair EY EMEIA.

Bron: EY

Nieuws

10.06.2024

Koen Sticker is de ‘Trends CFO of the Year 2024’

Koen Sticker, CFO van buizenproducent en watersysteemspecialist Aliaxis, mag zich een jaar lang ‘CFO of the Year’ noemen. Hij nam de award op 24 mei in ontvangst en volgt daarmee Mel de Vogue van Etex op. Koen Sticker ging in 2016 aan de slag als CFO bij Aliaxis en zorgde mee voor de groei en internationalisering van zijn bedrijf.

cfo-of-the-year-2024

Ondanks een eerdere rist overnames liep Aliaxis nauwelijks in de kijker. Tot het vorig jaar een bod van 1,8 miljard uitbracht op de Finse groep Uponor. Aliaxis werd gecounterd door het Zwitserse Georg Fischer, maar paste mede dankzij Koen Sticker voor een al te dure biedoorlog.

Als CFO bewees Sticker dat financiële discipline van cruciaal belang is voor een onderneming. Samen met de voormalige CEO Eric Olsen stak hij veel tijd en werk in de voorbereiding van het bod op Uponor. “Maar wij hadden van meet af aan bepaald, waar het voor ons zou stoppen”, zegt hij over die episode. “Bij een biedoorlog kunnen emoties al snel de overhand nemen, maar wij hebben op het juiste moment de stekker eruit getrokken. Dat werd ongelooflijk positief onthaald, door banken, kredietrating­ agentschappen en onze aandeelhouders.”

SD Worx wint de ‘Deal of the Year 2024’

Trends bekroonde ook voor de vijfde keer de ‘Deal of the Year’. Alle fusies, overnames en kapitaaloperaties van 2023 waarbij een Belgische onderneming betrokken was, komen in aanmerking voor deze award. Het belangrijkste criterium? De financiële en strategische meerwaarde van de operatie voor de stakeholders.

SD Worx kwam als winnaar uit de bus. Het bedrijf is uitgegroeid tot een brede hr-dienstverlener, met onder andere loonberekening, werving en selectie, talentontwikkeling en hr-consultancy. Onder meer dankzij overnames staat SD Worx wereldwijd op vijf. Op lange termijn volgt er een beursgang.

Olivia Doyen is CF’Hope of the Year

Met de award van ‘CF’Hope of the Year’ beloont Trends een jonge CFO van een veelbelovende middelgrote onderneming die een aanzienlijke groei doormaakt. Olivia Doyen, CFO van het bouwbedrijf Galère, heeft de prijs binnengerijfd.

Als schoolverlater statte ze bij Fortis Investments dat ze na enkele maanden inruilde voor Voo. Drie jaar later maakte de jonge sales engineer de overstap naar Galère. Daar is ze sinds 2017 CFO. De jury prees Olivia Doyen voor haar gezette beheer van de financiën van de onderneming. Ze loofde ook haar inspanningen om de financiële prestaties van het bedrijf te verbeteren, en was onder de indruk van haar betrokkenheid bij de fusie met de groep Thomas & Piron, die in het geheim werd voorbereid in de loop van 2021.

Partnerschap

BNP Paribas Fortis en Trends zetten al sinds 2012 de uitzonderlijke kwaliteiten van een CFO van een bedrijf uit de Belgische Top 500 in de kijker. Later kwamen daar nog de ‘Deal of the Year’ en ‘CF’Hope of the Year’ bij. Virginie Martens, Head of Corporate Coverage Belgium bij onze bank, maakte dit jaar deel uit van de jury.

Een dikke proficiat aan de winnaars! Bij de bank staan we altijd klaar om mensen en bedrijven die bijdragen aan onze economie te belonen en aan te moedigen.

Nieuws

03.04.2024

BNP Paribas Fortis Private Equity aandeelhouder van Stûv

BNP Paribas Fortis Private Equity stapt samen met Wallonie Entreprendre in het kapitaal van Stûv, een toonaangevende internationale speler op het gebied van verwarming met hernieuwbare energie.

Hernieuwbare energiebronnen

Het Waalse bedrijf Stûv, gevestigd in Bois-de-Villers bij Namen, ontwerpt, produceert en commercialiseert oplossingen voor individuele verwarming op hout en pellets in België en internationaal. 80% van de productie is bestemd voor export.

De afgelopen twee jaren zag Stûv zijn groei fors toenemen. Consumenten kiezen almaar meer voor hernieuwbare energiebronnen. Daar zijn verschillende redenen voor: volatiele energieprijzen, dreigende tekorten vanwege de energieafhankelijkheid van Europa en de impact van fossiele energie op de opwarming van de aarde.

Ambitieuze plannen

Om tegemoet te komen aan die toenemende vraag, wil Stûv de komende vijf jaar 16 miljoen euro investeren. Drie vierde van die investering zal het bedrijf inzetten om de productiecapaciteit in Wallonië te vergroten en te moderniseren. De rest dient voor de uitbreiding van hun Canadese site. Het uiteindelijke doel is om de geconsolideerde omzet te verdubbelen

Sterke aandeelhouders

Stûv verwelkomt daarvoor twee nieuwe aandeelhouders: Wallonie Entreprendre en BNP Paribas Fortis Private Equity. Naast kapitaal brengen ze beide veel ervaring, visie en expertise mee..

Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity, is enthousiast over deze nieuwe deal: “We kijken ernaar uit om de ambitieuze innovatiestrategie van een Waals, Belgisch en internationaal industrieel vlaggenschip te begeleiden. Ook hun maatschappelijke en ecologische waarden passen mooi bij die van BNP Paribas Fortis."

Lees het volledige persbericht.

Ontdek meer over Private Equity.

Nieuws

18.12.2023

Wie is de Scale-up van het Jaar 2023?

Op 5 december kreeg Loop Earplugs de Prijs van de Vlaamse Regering voor Scale-up van het Jaar. Het bedrijf zette een indrukwekkend groeiverhaal neer.

vertuoza-790x530-lp-nl

De award van Scale-up van het Jaar is een prestigieuze prijs, uitgereikt door de Vlaamse Regering, die snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase beloont voor hun geleverde inspanningen, én hen motiveert om op hetzelfde elan verder te gaan. BNP Paribas Fortis is al sinds het begin een trouwe partner van de prijsuitreiking, die georganiseerd wordt door EY.

De award ging dit jaar naar Loop Earplugs. Het bedrijf treedt daarmee in de voetsporen van FEops, de winnaar van 2022. De andere finalisten waren Chili Publish, ML6 en Techwolf.

Van functioneel naar lifestyleproduct

Loop Earplugs werd opgericht in 2016 en maakt herbruikbare en aanpasbare oordopjes om mensen meer controle te geven over hun omgevingsgeluiden. Ondertussen groeide het bedrijf uit tot een echt lifestylemerk en kende het een explosieve groei, met de VS als grootste afzetmarkt, en klanten in ruim 150 andere landen.

De woorden van de jury

Jurgen Ingels, Managing Director Smartfin Capital en voorzitter van de jury, verklaart de keuze voor Loop Earplugs: “Niet alleen vertegenwoordigt Loop Earplugs een inspirerend verhaal van ondernemerschap, veerkracht en aanpassingsvermogen, het is ook het resultaat van de ongelooflijke inzet van twee gedreven ingenieurs. In slechts vijf jaar tijd zijn ze erin geslaagd om de top te bereiken in hun niche, met 90% oprichterskapitaal, 98% van de omzet uit export en een indrukwekkende omzet van 120 miljoen euro. Wat hen onderscheidt, is hun slimme transformatie van gewone gehoorbescherming tot kwalitatieve lifestyleproducten, waarbij innovatie, creativiteit en klantbeleving centraal staan. Dit is waarom Loop Earplugs onze keuze is als winnaar.”

“Loop Earplugs heeft niet alleen met succes een 'born-global direct-to-customer' model toegepast, wat opmerkelijk is voor een Vlaams bedrijf. Ook hun uitgekiende branding, design en sterke online aanwezigheid hebben een diepe indruk achtergelaten. Ze maken slim gebruik van sociale media, influencers en e-commerceplatformen om hun merk te versterken. Met de belofte van voortdurende productontwikkeling en de juiste strategische positionering in de convergerende 'earwear'-markt, is Loop Earplugs een potentiële toekomstige winnaar van de Onderneming van het Jaar-award”, aldus Stefan Olivier, partner EY België.

Bron: EY

Nieuws

02.10.2023

Private Equity Awards 2023: ontdek de genomineerde bedrijven

Op 11 oktober 2023 reiken we samen met de BVA de Private Equity Awards uit. De 9 genomineerden legden dankzij de steun van private equity allemaal een mooi groeiparcours af. Wie zijn de kanshebbers?

De Private Equity Awards belonen Belgische bedrijven die in hun groei en ontwikkeling ondersteund worden door een private-equity- of durfkapitaalinvesteerder, en dat in drie awardcategorieën: ‘venture capital’, ‘growth’ en ‘buy-out’. De negen finalisten werden genomineerd op basis van criteria zoals duurzame groeiauthentiek leiderschap en actief aandeelhouderschap.

Het is al de zesde keer dat BNP Paribas Fortis deze prestigieuze prijsuitreiking organiseert, samen met de Belgian Venture Capital & Private Equity Association (BVA).

De genomineerden in de categorie ‘Venture company of the year’

In deze categorie gaat het om jonge ondernemingen die met de steun van een venture capital-investeerder een innovatief product of dienst ontwikkelen en op de markt brengen.

  • Agomab, een biotechnologiebedrijf dat werkt aan het omkeren van ziekteprocessen en het herstellen van schade aan het lichaam en de organen.
  • Aphea.bio, een spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en zijn partneruniversiteiten, UGent & KU Leuven, die zich inzet voor een veilige en gezonde voedselketen en een duurzame en winstgevende landbouwsector.
  • Dualyx, een biotechbedrijf dat het immuunsysteem efficiënt wil moduleren, om zo ongewenste auto-immuunreacties te onderdrukken bij patiënten met moeilijk te behandelen auto-immuunziekten.

De genomineerden in de categorie ‘Growth company of the year’

Dit zijn ondernemingen die hun activiteiten fors uitbreiden via organische groei of acquisities. Ze brengen een financiële partner aan boord die geen controle beoogt.

  • Biobest, een van ’s werelds vooraanstaande bedrijven op het gebied van natuurlijke bestuiving en gewasbescherming door middel van biologische bestrijding.
  • UgenTec, leverancier van software voor laboratoria actief in de moleculaire biologie.
  • Ecosteryl, een marktleider in de verwerking van gecontamineerd medisch afval.

De genomineerden in de categorie ‘Buy-out company of the year’

Deze ondernemingen realiseren groei via een betrokken management en met de steun van een private-equity-investeerder met een controleparticipatie.

  • Trustteam, een IT-partner voor bedrijven die totaaloplossingen biedt op het vlak van infrastructuur, software, beveiliging en communicatie.
  • Veldeman Group, een bedrijf in de bouwsector dat oplossingen biedt voor het opzetten van modulaire, demonteerbare infrastructuur.
  • VK, een multidisciplinair ontwerpbureau dat zowel architectuur- als ingenieursexpertise biedt voor de bouwsector.

Meer weten over de genomineerden? Lees het persbericht.
Wordt vervolgd! We brengen u zeker op de hoogte als de winnaars bekend zijn.

Nieuws

See all news

Discover More

Top