BNP Paribas Fortis Private Equity

Financiële structuur / Fusie & overname / Ontwikkeling / Private Equity

"Niet-beursgenoteerde ondernemingen financieren en hun groei ondersteunen: dat is de ambitie van BNP Paribas Fortis Private Equity. We beperken ons niet tot financiële inbreng, maar begeleiden de ondernemingen ook bij de uitvoering van hun strategie en businessplan." Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity

Investeringspartner van ondernemingen

Hebt u nood aan financiering en advies om de groei van uw onderneming te ondersteunen, overnames te doen of de balans te versterken? Is uw aandeelhoudersstructuur toe aan een herschikking na de uitstap van minderheidsaandeelhouders of de herplaatsing van effecten? Hebt u vragen rond de overdracht of overname van uw onderneming door het bestaande management of externe krachten? Dan kunt u rekenen op de expertise en oplossingen van BNP Paribas Fortis Private Equity.

Private equity investments 2018 Private equity funds 2018 Private equity funds 2017
Ons team

BNP Paribas Fortis Private Equity bestaat uit een team van twaalf financiële professionals die openstaan voor de ondernemers- en familieproblematiek.

Om u optimaal te adviseren, is het belangrijk dat u onze deskundigen zo snel mogelijk betrekt bij uw denkoefeningen en de analyse van de strategische opties voor uw bedrijf.

Raf Moons

Raf Moons

Head of Private Equity


+32 2 565 95 42
Raf Moons

Picto_Linkedin_30px

Mireille Kielemoes

Mireille Kielemoes

Managing Director


+32 2 565 30 46
Mireille Kielemoes

Picto_Linkedin_30px

Renaat Denolf

Renaat Denolf

COO Private Equity


+32 2 565 85 39
Renaat Denolf

Picto_Linkedin_30px

Jan Bergers

Jan Bergers

Senior Investment Director


+32 2 565 99 71
Jan Bergers

Picto_Linkedin_30px

Mark Gevens

Mark Gevens

Investment Director


+32 2 312 11 21
Mark Gevens

Picto_Linkedin_30px

Koen Broothaerts

Koen Broothaerts

Senior Investment Manager


+32 2 565 43 02
Koen Broothaerts

Picto_Linkedin_30px

Laurens Boriale

Laurens Boriale

Investment Manager


+32 2 228 08 79
Laurens Boriale

Picto_Linkedin_30px

Louis Hubert

Louis Hubert

Investment Manager


+32 2 228 32 76
Louis Hubert

Picto_Linkedin_30px

Sofie Vermeulen

Sofie Vermeulen

Investment Manager


+32 2 228 19 82
Sofie Vermeulen

Picto_Linkedin_30px

Harry Haeck

Harry Haeck

Investment Associate


+32 2 565 19 85
Harry Haeck

Picto_Linkedin_30px

Bert Planckaert

Jeroen Vangindertael

Investment Associate


+32 2 565 95 16
Jeroen Vangindertael

Picto_Linkedin_30px

 

Oliver Vander Cruysse

Oliver Vander Cruysse

Investment Associate


+32 2 565 91 54
Oliver Vander Cruysse

Picto_Linkedin_30px

 

Steven Van Droogenbroeck

Steven Van Droogenbroeck

Investment Associate


+32 2 565 28 17
Steven Van Droogenbroeck

Picto_Linkedin_30px

Sven Vermeulen

Sven Vermeulen

Investment Associate


+32 2 312 57 62
Sven Vermeulen

Picto_Linkedin_30px

 

Privacyverklaringen: Private Equity Belgium, Private Equity Management, Private Equity Expansion.
Onze activiteiten

We beheren niet alleen een gediversifieerde portefeuille private-equityfondsen, maar investeren ook rechtstreeks in goed draaiende ondernemingen. Dat kan op elk sleutelmoment in hun levenscyclus: nieuwe groeifase (externe en/of organische groei), kapitaalherschikking, overdracht begeleid door het bestaande directieteam (buy-out),door een overnemer(buy-in), of met hefboomeffect.

We zorgen ervoor dat de projecten van deze ondernemingen optimaal worden gefinancierd, terwijl de handelingsvrijheid van hun management gevrijwaard blijft.
Onze financiële steun kan verschillende vormen aannemen:

WB_Cam_PE_fin_support_1_nl

WB_Cam_PE_fin_support_2_nl

We willen veel meer zijn dan een investeerder en streven ernaar een echte partner te zijn voor de ondernemingen die we begeleiden. Via onze vertegenwoordiging in de raad van bestuur geven we financieel en strategisch advies om hun plannen voor interne en externe groei(buy-and-build) te realiseren, zonder inmenging in het dagelijkse beheer.

Onze criteria
  • Zonder de grote ondernemingen te verwaarlozen, richt BNP Paribas Fortis Private Equity zich vandaag vooral op kmo's. Ook jonge innoverende bedrijven kunnen onrechtstreeks op onze steun rekenen via onze actieve rol in universitaire spin-off-fondsen die in start-ups (scale-ups) investeren.
  • Onze investering ligt tussen 1 en 50 miljoen euro ('sweet spot' tussen 3 en 25 miljoen euro) en de beoogde investeringshorizon doorgaans tussen vijf en zeven jaar. Met onze directe investeringen kunnen we echter groeiprojecten op langere termijn ondersteunen.
  • Onze doelgroep bestaat uit in België gevestigde winstgevende bedrijven.
  • Los van de kwantitatieve criteria hechten we veel belang aan de menselijke aspecten en willen we een hechte vertrouwensrelatie uitbouwen met het management.
Onze portefeuille

WB_Cam_PE_Portfolio_iStar_2019_en WB_Cam_PE_Portfolio_Vivaldis_2019_final_en WB_Cam_PE_Portfolio_Epics_Therapeutics_en WB_Cam_PE_Portfolio_Inula_2018_final_en WB_Cam_PE_Portfolio_Mifratel_en_202px WB_Cam_PE_Portfolio_Serax_en_202px

WB_Cam_PE_added_value_focus_nlWB_Cam_PE_added_value_part_1_nlWB_Cam_PE_added_value_part_2_nl

 

Ondernemers aan het woord

 

DIDIER DEPRAEY - Founder & CEO - Point Chaud

"Ik heb het mij nooit beklaagd dat ik voor private equity heb gekozen. BNP Paribas Fortis Private Equity beschikt over een grote vakbekwaamheid en onze contacten waren bijzonder verrijkend. Zij ontfermen zich over de financiering en de marketing en hebben vertrouwen in mij als ondernemer." Meer info

 

 

CHARLES LECLEF - CEO - Het Anker

"We zijn erin geslaagd de onderneming nieuw leven in te blazen, dankzij een ambitieus investeringsprogramma en een minderheidsparticipatie van BNP Paribas Fortis Private Equity. Ik ben ervan overtuigd dat dankzij de nieuwe investeringsronde een mooie toekomst is weggelegd voor ons bedrijf, onder leiding van de volgende generatie."Meer info

 

 

HANS BOURLON - Co-founder & CEO - Studio 100

"Door de instap van BNP Paribas Fortis Private Equity verwierf Studio 100 de noodzakelijke middelen en maturiteit om een mooi internationaal groeiverhaal te schrijven. De basis van onze samenwerking is de passie voor ondernemerschap en het geloof in langetermijndenken."

 

 

REGINE LANNOY - Family Owner - Novy

"Ik kan BNP Paribas Fortis Private Equity aan iedereen aanraden als een betrouwbare partner met een langetermijnvisie. Vanuit de raad van bestuur bouwen ze op een open en constructieve manier mee aan de toekomst van deze toonaangevende onderneming in de sector."

 

 

DIRK VLERICK - CEO - Velleman

"Bij de exit zocht BNP Paribas Fortis Private Equity in overleg met alle aandeelhouders naar een gepaste overnemer. Als CEO waardeerde ik enorm dat BNP Paribas Fortis Private Equity naast de financiële return ook het langetermijnperspectief van de onderneming in aanmerking nam."

 

 

 TIMO KOCH - CEO - Outside Broadcast

"BNP Paribas Fortis Private Equity has proven to be a shareholder with a long-term investment strategy, supporting our very capital intensive business as well as our acquisition plans. From the buy-out till the exit, BNP Paribas Fortis Private Equity supported at all times the management’s vision."

 

 

 FOKKE DE JONG - Founder & CEO - Suitsupply

"We were impressed by BNP Paribas’ extensive international network, the group’s dynamic and flexible approach and the strong cooperation between BNP Paribas Netherlands and BNP Paribas Fortis Private Equity. This is what really made them stand out from the competition."

Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Top