BNP Paribas Fortis Private Equity

Financiële structuur / Fusie & overname / Ontwikkeling / Private Equity

Zoekt u financiering en advies om de groei van uw onderneming te ondersteunen, overnames te doen of de balans te versterken? Plant u een kapitaalsverhoging? Is uw aandeelhoudersstructuur toe aan een herschikking na de uitstap van minderheidsaandeelhouders of de herplaatsing van effecten? Hebt u vragen rond de overdracht of overname van uw onderneming door het bestaande managementteam (managementbuy-out) of door externe managers (managementbuy-in)? Dan kunt u rekenen op de expertise en oplossingen van BNP Paribas Fortis Private Equity, een toonaangevende private equity speler op de Belgische markt.

"Ondernemingen financieren en hun groei ondersteunen: dat is de ambitie van BNP Paribas Fortis Private Equity. We zorgen voor een financiële inbreng onder de vorm van kapitaal of mezzanine, en begeleiden en ondersteunen ondernemingen op lange termijn bij de uitvoering van hun strategie en businessplan."

Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity

Onze activiteiten

In de eerste plaats investeren we rechtstreeks als minderheidsaandeelhouder in rendabele ondernemingen met aantrekkelijke toekomstperspectieven. Dat kan op elk sleutelmoment in de levenscyclus van het bedrijf: nieuwe groeifase (externe en/of organische groei), kapitaalherschikking, overdracht begeleid door het bestaande directieteam (buy-out), door een overnemer (buy-in), of met hefboomeffect. Daarnaast beheren we een gediversifieerde portefeuille private-equityfondsen.

Onze financiële steun kan daarbij verschillende vormen aannemen:

WB_Cam_PE_fin_support_1_nl

WB_Cam_PE_fin_support_2_nl

We zijn veel meer dan louter een financiële investeerder en streven ernaar een echte partner te zijn voor de ondernemingen die we begeleiden. Via onze vertegenwoordiging in de raad van bestuur geven we financieel en strategisch advies om hun plannen voor interne en externe groei (buy-and-build) te realiseren, zonder inmenging in het operationele beheer van de bedrijven.

Onze criteria

Voor directe investeringen

  • Onze focus gaat voornamelijk naar middelgrote, rendabele groeiondernemingen. Jonge innoverende bedrijven (start-ups) kunnen we financieel ondersteunen via onze actieve rol in (universitaire) venture capital fondsen.
  • Onze investeringsbedragen liggen tussen 1 en 50 miljoen euro ('sweet spot' tussen 3 en 25 miljoen euro) en de beoogde investeringshorizon ligt doorgaans tussen 5 en 7 jaar. Met onze directe investeringen kunnen we echter groeiprojecten op nog langere termijn ondersteunen.
  • Geografisch richten we ons op in België gevestigde ondernemingen.
  • Los van de kwantitatieve criteria hechten we veel belang aan de menselijke aspecten en willen we een sterke vertrouwensrelatie met het management en de andere aandeelhouders uitbouwen.

Voor fondsinvesteringen

  • Het fondsenteam zoekt actief naar nieuwe primaire fondsinvesteringen met goed presterende fondsbeheerders en een duidelijk aantoonbare Belgische link in de deal flow en de effectieve transacties.
  • We hechten daarbij belang aan diversificatie en proberen om via dergelijke fondsen co-investeringen in de thuismarkt te creëren.

Zo biedt BNP Paribas Fortis Private Equity zowel direct als indirect een oplossing aan voor de financieringsbehoeften van zowel Venture Capital, scale-ups als middelgrote bedrijven.

Onze portefeuille

WB_Cam_PE_Portfolio_Biotalys_en WB_Cam_PE_Portfolio_Konings_en WB_Cam_PE_Portfolio_Xenomatix_en WB_Cam_PE_Portfolio_Memo_en WB_Cam_PE_Portfolio_Poetsbureau_en WB_Cam_PE_Portfolio_Remynd_en WB_Cam_PE_Portfolio_Mediagenix_en wb_cam_pe_portfolio_eTheRNA_en wb_cam_pe_portfolio_jac_en WB_Cam_PE_Portfolio_iStar_2019_en WB_Cam_PE_Portfolio_Vivaldis_2019_final_en WB_Cam_PE_Portfolio_Epics_Therapeutics_en WB_Cam_PE_Portfolio_Inula_2018_final_en wb_cam_pe_portfolio_food_associates_group_2019_en WB_Cam_PE_Portfolio_Yource_en WB_Cam_PE_Portfolio_Serax_en_202px

WB_Cam_PE_added_value_focus_nlWB_Cam_PE_added_value_part_1_nlWB_Cam_PE_added_value_part_2_nl

 

Ondernemers aan het woord

 

DIDIER DEPRAEY - Founder & CEO - Point Chaud

"Ik heb het mij nooit beklaagd dat ik voor private equity heb gekozen. BNP Paribas Fortis Private Equity beschikt over een grote vakbekwaamheid en onze contacten waren bijzonder verrijkend. Zij ontfermen zich over de financiering en de marketing en hebben vertrouwen in mij als ondernemer." Meer info

 

 

CHARLES LECLEF - CEO - Het Anker

"We zijn erin geslaagd de onderneming nieuw leven in te blazen, dankzij een ambitieus investeringsprogramma en een minderheidsparticipatie van BNP Paribas Fortis Private Equity. Ik ben ervan overtuigd dat dankzij de nieuwe investeringsronde een mooie toekomst is weggelegd voor ons bedrijf, onder leiding van de volgende generatie."Meer info

 

 

HANS BOURLON - Co-founder & CEO - Studio 100

"Door de instap van BNP Paribas Fortis Private Equity verwierf Studio 100 de noodzakelijke middelen en maturiteit om een mooi internationaal groeiverhaal te schrijven. De basis van onze samenwerking is de passie voor ondernemerschap en het geloof in langetermijndenken."

 

 

REGINE LANNOY - Family Owner - Novy

"Ik kan BNP Paribas Fortis Private Equity aan iedereen aanraden als een betrouwbare partner met een langetermijnvisie. Vanuit de raad van bestuur bouwen ze op een open en constructieve manier mee aan de toekomst van deze toonaangevende onderneming in de sector."

 

 

DIRK VLERICK - CEO - Velleman

"Bij de exit zocht BNP Paribas Fortis Private Equity in overleg met alle aandeelhouders naar een gepaste overnemer. Als CEO waardeerde ik enorm dat BNP Paribas Fortis Private Equity naast de financiële return ook het langetermijnperspectief van de onderneming in aanmerking nam."

 

 

 TIMO KOCH - CEO - Outside Broadcast

"BNP Paribas Fortis Private Equity has proven to be a shareholder with a long-term investment strategy, supporting our very capital intensive business as well as our acquisition plans. From the buy-out till the exit, BNP Paribas Fortis Private Equity supported at all times the management’s vision."

 

 

 FOKKE DE JONG - Founder & CEO - Suitsupply

"We were impressed by BNP Paribas’ extensive international network, the group’s dynamic and flexible approach and the strong cooperation between BNP Paribas Netherlands and BNP Paribas Fortis Private Equity. This is what really made them stand out from the competition."

BNP Paribas Fortis Private Equity is een toonaangevende private equity speler in België die ruim dertig jaar ervaring heeft bij de ondersteuning van de groei en waardecreatie van bedrijven.

Private equity funds 2022 Private equity funds 2022 Private equity funds 2021 Private equity investments 2021 Private equity investments 2020 Private equity funds 2020 Private equity investments 2019 Private equity funds 2019 Private equity investments 2018 Private equity funds 2018 Private equity funds 2017
Ons team

BNP Paribas Fortis Private Equity bestaat uit een team van 14 financiële professionals die openstaan voor de ondernemers- en familieproblematiek.

Om u optimaal te adviseren, is het belangrijk dat u onze deskundigen zo snel mogelijk betrekt bij uw denkoefeningen en de analyse van de strategische opties voor uw bedrijf.

Raf Moons

Raf Moons

Head of Private Equity


Raf Moons

Picto_Linkedin_30px

Renaat Denolf

Renaat Denolf

COO Private Equity


Renaat Denolf

Picto_Linkedin_30px

WB_Cam_PE_Patty_Terryn_en

Patty Terryn

Commercial DirectorPatty Terryn

Picto_Linkedin_30px

Mark Gevens

Mark Gevens

Investment Director


Mark Gevens

Picto_Linkedin_30px

Koen Broothaerts

Koen Broothaerts

Senior Investment Manager


Koen Broothaerts

Picto_Linkedin_30px

Laurens Boriale

Laurens Boriale

Investment Manager


Laurens Boriale

Picto_Linkedin_30px

Sofie Vermeulen

Sofie Vermeulen

Investment Manager


Sofie Vermeulen

Picto_Linkedin_30px

Steven Van Droogenbroeck

Steven Van Droogenbroeck

Investment Associate


Steven Van Droogenbroeck

Picto_Linkedin_30px

Sven Vermeulen

Sven Vermeulen

Investment Associate


Sven Vermeulen

Picto_Linkedin_30px

WB_Cam_PE_Anne_Wautier_en

Anne Wautier

Investment Director


Anne Wautier

Picto_Linkedin_30px

WB_Cam_PE_Toon_Frans_en

Toon Frans

Investment Associate


Toon Frans

Picto_Linkedin_30px

WB_Cam_PE_sebastien_mortier_en

Sebastien Mortier

Investment Associate


Sébastien Mortier

Picto_Linkedin_30px

WB_Cam_PE_Tobias_Wilms_en

Tobias Wilms

Investment Associate


Tobias Wilms

Picto_Linkedin_30px

 

Privacyverklaringen: Private Equity Belgium, Private Equity Management, Private Equity Expansion.
Contact
Close

Contact

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Top