Contact
Close

Contact

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›

Hoever staat uw onderneming op het vlak van duurzaamheid?

De aarde warmt op en natuurlijke rijkdommen raken uitgeput … de wereld verandert steeds sneller en de huidige businessmodellen stuiten op hun grenzen. Maar deze veranderingen bieden ook enorm veel kansen: om meer en beter te ondernemen en nieuwe markten en diensten te ontwikkelen. Laten we samen in actie schieten.

 •  
 • BNP Paribas verkozen tot "Most Innovative Investment Bank for Climate Change and Sustainability 2019" door 'The Banker'

  Doe een snelle check-up

  Experts

  Bent u geïnteresseerd in de duurzame en innoverende ontwikkelingen in uw sector? Bent u op zoek naar (gespreks)partners voor uw duurzame projecten? Onze experts staan voor u klaar in tal van domeinen: ICT, bio-, med-, clean- en greentech.

  Contacten

  Kom in contact met tal van bedrijven, publieke organisaties, startups en universiteiten. Dankzij ons uitgebreid netwerk kunt u ervaringen uitwisselen, synergiën creëren en nieuwe samenwerkingen opstarten.

  Oplossingen

  Bij ons kunt u niet alleen terecht voor duurzame financieringsvormen en investeringen. Wij helpen u bijvoorbeeld ook bij oplossingen voor uw wagenpark of om de energieprestaties van uw kantoren te verbeteren.

  Kiest uw organisatie ook voor een duurzame toekomst?

  Doe de test

  In 5 stappen naar meer duurzaamheid

  Bewustwording

  Uw bedrijf is ervan overtuigd dat het stappen moet ondernemen

  Diagnose

  U beschikt over hulpmiddelen om negatieve externe effecten op te meten

  Quick wins

  U investeert om uw ecologische voetafdruk te verminderen

  Businessmodel

  U wilt uw businessmodel aanpassen

  Samenwerking & Innovatie

  U praat over innovatie en co-creatie met uw leveranciers en andere partners

  Uw bedrijf en de voordelen van een duurzame aanpak

  Met welke uitdagingen wordt uw onderneming geconfronteerd?

  Niemand kan er nog omheen dat er risico's verbonden zijn aan de steeds verder afnemende biodiversiteit, de uitputting van de grondstoffen en de opwarming van de aarde. Ook de sterke bevolkingsgroei en de verstedelijking brengen de planeet in gevaar.

  Duurzaamheid is dus niet alleen een morele kwestie, maar ook een enorme economische uitdaging die uw bedrijf of organisatie een buitengewone boost kan geven.

  De Wereldbank schat dat er zo'n 90.000 miljard euro nodig is om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG in het Engels) te behalen. Die doelstellingen werden vastgelegd door de VN en zijn van in het begin door de bank in de bedrijfsstrategie geïncorporeerd.

  De SDG's werden logischerwijs ook geïntegreerd in ons beleid rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO – CSR in het Engels).

   

  Wij hebben een duidelijk engagement:

  • de duurzaamheid van onze organisatie verder blijven ontwikkelen;
  • onze klanten helpen om hun transitie te versnellen.
  "Aanpassing is niet alleen een kwestie van overleven, maar ook een opportuniteit voor uw bedrijf. Het geeft u de gelegenheid om uw economisch model te herbekijken en nieuwe groeimogelijkheden te onderzoeken."
  Guy Pollentier, Sustainable Business Competence Centre

  4 strategische prioriteiten

  We staan voor een grote uitdaging. Daarom concentreren we ons op projecten die uw kosten doen dalen en toegevoegde waarde creëren:

  Decarbonisation

  Verhoog uw operationele efficiëntie door minder of geen CO2 meer uit te stoten. Waarom zou u bijvoorbeeld het CO2-afval niet omzetten in hernieuwbare grondstof?

  Circular economy

  Blijf de concurrentie een stap voor door in te zetten op technologieën voor recyclage en hergebruik.

  Human capital

  In een duurzame onderneming is het belangrijk om medewerkers aan te trekken die het milieu hoog in het vaandel dragen. Uw menselijk kapitaal is uw kracht!

  Smart city

  De mobiliteit verbeteren, de straatverlichting optimaliseren... de stad van de toekomst zal intelligent zijn! Laat uw bedrijf mee profiteren van deze nieuwe ontwikkelingen.

  Het antwoord van onze bank

  Wij nemen alvast het voortouw en helpen u graag bij het beheren van de risico’s van de snel veranderende wereld en de investeringen die u kunt realiseren om de risico’s te beperken.

  Deskundigen

  Doorgewinterde experts

  Een team van specialisten

  Hoe zetten wij de theorie om in de praktijk? Veel bedrijven twijfelen en wachten af. Ze hebben onvoldoende tijd, hebben niet de nodige expertise en staan huiverachtig tegenover de extra kosten. Onze experten in duurzaamheid en innovatie staan klaar om u te helpen. Zij zijn niet alleen ervaren bankiers, maar ook gespecialiseerd in diverse duurzame technologieën.
  U wenst zonnepanelen te installeren? Wij kunnen die investering uiteraard financieren, maar wij willen ook met u nagaan welke andere maatregelen u nog kunt nemen om uw energiekost en negatieve impact op het milieu te verminderen.

  Contacten

  Interessante contacten

  Om u duurzaam te inspireren

  Dankzij onze kennis van een uitgebreid netwerk aan bedrijven hebben we de voorbije jaren goede contacten gelegd met startups en universiteiten. Dankzij dat netwerk kunnen wij bruggen bouwen tussen verschillende actoren die inzetten op duurzame ontwikkeling. Onze Innovation Hubs en onze samenwerking met Co.Station vormen een kweekvijver van talent zonder gelijke in België. Wij hebben workshops en reizen georganiseerd om u de kans te geven nieuwe contacten te leggen en inspirerende momenten te beleven. Bekijk het verslag van onze Learning Expeditions naar Berlijn, Parijs en Oslo en contacteer ons als u interesse heeft in de workshop Sustainable Business Atelier.

  Oplossingen

  Verschillende oplossingen

  Een primeur in België

  Onze bank heeft aangetoond dat ze creatieve producten kan ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de green bonds, de green loans, de sustainable loans en de positive incentive loans. Het is niet voor niets dat BNP Paribas Fortis door de Belgische overheid werd uitgekozen om haar eerste groene obligaties uit te geven. Ook de Wereldbank doet een beroep op ons voor de ontwikkeling van duurzame producten.
  Wij zorgen niet enkel voor financiële oplossingen, we bieden ook tal van diensten aan. Zo kunt u via ons materiaal leasen, hebben we het Cafetariaplan opgestart en is er de mobility card, systemen waarmee uw werknemers op een concrete en flexibele manier hun inkomsten kunnen aanwenden en hun mobiliteit kunnen verbeteren.

  sdg-fit-test@2x

  De weg naar een duurzame toekomst is een weg die u stap voor stap aflegt.

  Ideeën moeten rijpen en plannen moeten worden (her)uitgevonden. U kunt niet alles in één keer aanpassen en duurzamer maken. Tussen de bewustwordingsfase en de uiteindelijke toepassing van een nieuw businessmodel moeten heel wat stappen worden gezet.

  Beantwoord enkele vragen en ontdek welke weg u reeds hebt afgelegd en welke de zaken zijn die nog moeten aangepakt worden.

  De duurzame revolutie: een mooie kans om een nieuw licht te werpen op de uitdagingen waarmee uw onderneming bij haar ontwikkeling wordt geconfronteerd.

  De menselijke activiteiten hebben een enorme impact op de aarde, die door ons toedoen een nieuw geologisch tijdperk is ingegaan.

  Het is tijd om als ondernemer en bewuste burger actie te ondernemen. Er bestaan heel wat oplossingen in het voordeel van uw onderneming en van onze omgeving. Maak kennis met het landbouwbedrijf van Gregory Racelle.

  Laten we er samen over praten!

  Maak een afspraak

  Podcasts

  Groene leningen en obligaties gelinkt aan ESG criteria

  Duur :

  Duurzame ontwikkeling verloopt via de bedrijfswereld

  Duur :
  “Het is geweldig om te zien dat BNP Paribas Fortis competentiecentra bouwt om een beter inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee bedrijven die duurzame bedrijfsmodellen bouwen, in de huidige markten worden geconfronteerd. Dankzij de kritische, maar inzichtelijke inbreng van Pieter Hensen (Sustainable Business Competence Centre) gedurende de afgelopen 4 jaar hebben we een positieve dialoog kunnen voeren met BNP Paribas Fortis en onze investeringsplannen kunnen realiseren.”
  Filip Lesaffer, Chief Executive Officer van 2VALORISE
  “Dans le secteur de l’éolien, les projets peuvent se révéler complexes tant au niveau technique que réglementaire. J'ai pu compter sur le Sustainable Business Competence Centre de BNP Paribas Fortis : ses conseillers parlent la même langue que moi. Nous gagnons en compréhension et en temps d’analyse.”
  Christophe Surleraux, Chief Development Officer de Bee
  “[…] Les aspects spécifiques liés aux projets solaires sont gérés au sein de BNP Paribas Fortis par Quentin Nerincx (Sustainable Business Competence Centre), dont la compétence et la connaissance de notre industrie permettent de traiter efficacement nos dossiers de financement. Nous apprécions de pouvoir trouver ce niveau de compétence et de compréhension de notre métier au sein de BNP Paribas Fortis […]. ”
  Grégoire de Pierpont, Chief Executive Officer d’Enerdeal
  “Persuadé que l’avenir appartient à l’économie collaborative, DHK s’est lancé, avec l’appui de l’ensemble de son personnel, dans une démarche d’économie circulaire incluant le recyclage, le broyage et la revalorisation de ses déchets. Je suis fier des investissements réalisés. Outre son rôle financier, BNP Paribas Fortis est aussi là pour promouvoir ces nouvelles idées. J’ai pu compter sur l’accompagnement d’une équipe engagée, comme et avec nous, sur la voie durable.“
  Philippe Dubois, Chief Executive Officer de DHK

  Contact

  Had u graag wat raad, advies of meer informatie? Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op wanneer u dat het best past.

  Bedankt voor uw bericht! U krijgt spoedig antwoord van één van onze experten. Loading animation

  * verplichte velden

  De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

  Top