Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

28.06.2015

Winnaars Overheidsorganisatie van het Jaar® 2016

Op 28 juni werd Zorgbedrijf Antwerpen verkozen tot Overheidsorganisatie van het Jaar®, een initiatief van EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis.

Johan De MuynckAlgemeen Directeur van Zorgbedrijf Antwerpen  ontving de prijsOverheidsorganisatie van het Jaar 2016. Hij bedankte, vol trots, al zijn medewerkers en vrijwilligers voor het harde werk en hun dagelijkse inzet.

De genomineerden zijn aan elkaar gewaagd

Juryvoorzitster en voorzitster van het VBO Michèle Sioen, licht toe: “Alle kandidaten doen hun best om hun dienstverlening te verbeteren. In een globaliserende wereld die steeds complexer wordt, zoeken overheidsorganisaties hefbomen voor groei. Groei die uiteindelijk moet zorgen voor de creatie van werkgelegenheid. De bekroonde organisaties hebben oog voor een duurzame ontwikkeling. Deze organisaties zijn een voorbeeld voor andere overheidsorganisaties die misschien de komende jaren wel willen meedingen naar ‘Overheidsorganisatie van het Jaar®.”

De winnaars van Overheidsorganisatie van het Jaar® 2016 :

  • Lokale Overheidsorganisatie en super winnaar: Zorgbedrijf Antwerpen
  • Regionale Overheidsorganisatie: la Société wallonne des eaux (SWDE)
  • Federale Overheidsorganisatie: Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil)

Een belangrijk partnership

BNP Paribas Fortis erkent de essentiële rol van publieke organisaties , als pijlers voor de groei en de welvaart van onze samenleving. Yvan De Cock, Head of Corporate & Public Bank, Belgium BNP Paribas Fortis : « “Het oubollige imago dat vandaag nog aan overheidsorganisaties kleeft, staat vaak haaks op de realiteit. De meeste overheidsbedrijven zijn nu bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Zij bereiden zich voor op een geheel nieuwe toekomst en vormen een innovatieve branche. Een evenement als Overheidsorganisatie van het Jaar® maakt duidelijk dat deze instellingen het maatschappelijke weefsel van ons land versterken. De publieke sector hebben wij absoluut nodig om de economische activiteit voort te stuwen. Dat is wat deze award laat zien aan een ruim publiek. Dat is ook de reden waarom hij belangrijk is en waarom de bank hem met volle overtuiging steunt.”

Klik hier voor de foto’s van het event

Nieuws

03.08.2020

BNP PARIBAS GROEP, RESULTATEN VOOR HET 2DE KWARTAAL 2020

De teams, middelen en expertise ten dienste van klanten

In het tweede kwartaal van 2020 mobiliseerde de BNP Paribas Groep, in de context van de gezondheidscrisis, zijn teams, middelen en expertise ten dienste van de economie en om zijn klanten - particulieren, bedrijven en instellingen - te ondersteunen.

Jean-Laurent Bonnafé, administrateur-directeur-generaal:

"Ons gediversifieerde bankmodel heeft zijn efficiëntie in het ondersteunen van onze klanten en de economie in het licht van deze ongeziene gezondheidscrisis duidelijk bewezen. BNP Paribas heeft zijn teams, zijn middelen en zijn expertise snel weten in te zetten om een antwoord te bieden op de behoeften van zijn klanten in heel Europa en daarbuiten.
Dat we heel wat capaciteit hebben om de economie te financieren, danken we aan het werk dat de Groep al jarenlang levert ten dienste van zijn particuliere, bedrijfs- en institutionele klanten. Het is de afspiegeling van zijn financiële soliditeit, van de diversificatie en de integratie van zijn activiteiten, van de nauwe relatie met zijn klanten, van de voorzichtigheid in het risicobeheer, maar ook van de krachtige uitvoeringsmogelijkheden van zijn platformen.
Samen met alle teams van BNP Paribas, die ik bedank voor hun uitzonderlijke inzet ter ondersteuning van de economie en de maatschappij, staan we onze klanten bij om de economische en maatschappelijke impact van de crisis te beperken. We blijven al onze middelen inzetten om een solide economische en duurzame relance te verzekeren."

Meer info in het persbericht: https://invest.bnpparibas.com/documents/2q20-pnl-36670

Nieuws

17.07.2020

Hoe vermijden we een K-herstel van de economie

Ook al verloopt het herstel van de economie voor het grootste deel van de ontwikkelde landen voorspoedig, helaas is dit niet van toepassing op alle niveaus van de bevolking. Deze spreidstand wordt het K-herstel van de economie genoemd,  zoals Koen De Leus aangeeft in zijn laatste blog.

Een epidemie, zoals het coronavirus waar we momenteel mee te maken hebben, zorgt vaak voor een toename van de ongelijkheid. Dit is wat de Gini-coëfficiënt aangeeft, die gemiddeld stijgt met 1,25% in de vijf jaren volgend op een epidemie. Deze ongelijkheid raakt vooral de jobmarkt en kan zelfs leiden tot een groei van het populisme.

Hoe een K-herstel vermijden ? Ontdek het hier op de nieuwe blog van Koen De Leus.

Nieuws

15.07.2020

Stijgende schulden voor ondernemingen in 2020

Een nieuwe index die de schulden van ondernemingen opvolgt, de Janus Henderson Corporate Index, werd eerder deze maand juli 2020 voorgesteld. Sylviane Delcuve, Senior Economist BNP Paribas Fortis analyseert de resultaten in haar laatste blogpost.

De Janus Henderson Corporate Debt Index houdt de laatste globale financiële situatie bij en volgt de evolutie van de schulden bij ongeveer 900 ondernemingen wereldwijd. De index, die enkele dagen geleden verscheen, laat vermoeden dat er een sterke stijging is van schulden bij ondernemingen, en dit terwijl deze al sterk toenamen in de afgelopen vijf jaar. Sylviane Delcuve, Senior Economist BNP Paribas Fortis analyseert de resultaten van deze index, die overigens een stijging voorspelt van 12% in 2020.

Waarom neemt die schuldengraad toe sinds 5 jaar ? Wat is de impact van de coronacrisis? Wie zijn de “schuldkampioenen”? Ontdek de antwoorden op deze vragen in de blog van Sylviane Delcuve

Nieuws

03.07.2020

De bank investeert in een Europees universiteitsfonds

BNP Paribas Fortis Private Equity investeert in het ‘VIVES Inter-University Fund’, een Europees universiteitsfonds dat door de UCLouvain werd opgericht via haar technologieoverdrachtbedrijf Sopartec. Dit fonds zal kunnen investeren in spin-offs van vijf universiteiten van wereldklasse. Het doel van dit fonds is om onderzoek in het belang van iedereen te versnellen, wat wil zeggen dat de resultaten van geavanceerd Europees wetenschappelijk onderzoek omgezet zullen worden naar veelbelovende ondernemingsprojecten met een sterke maatschappelijke impact.

Samen met andere investeerders investeert BNP Paribas Fortis Private Equity dus in dit fonds van 32 miljoen euro, met als doel om 50 miljoen euro te bereiken.

De investering in het VIVES Inter-University Fund past volledig bij de actieve betrokkenheid die BNP Paribas Fortis wenst te tonen in universiteitsgelinkte initiatieven. Niet alleen om cross-sell opportuniteiten te genereren, maar ook om ons imago als belangrijke motor van innovatie en ondernemerschap in het Belgische economische landschap kracht bij te zetten”, besluit Mireille Kielemoes, Managing Director Private Equity bij BNP Paribas Fortis.

Lees meer over VIVES Inter-University Fund in het persbericht EN / FR 

Nieuws

See all news

Discover More

Top