Corporate Banking De bank voor een wereld in verandering
Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

24.01.2017

Verandering tot in het DNA van een organisatie

"Een bedrijfstransformatie heeft een grote impact op zowel de business als het operationele model van een onderneming", zegt Pieter Herremans, specialist bij KPMG.

Dat geldt voor alle ondernemingen – groot en klein – en in alle sectoren.

Om de transformatie tot een succes te maken, moeten denkers en doeners er samen hun schouders onder zetten.

"Wanneer de bedrijfsstrategie louter door de raad van bestuur wordt uitgedacht, blijkt al te vaak dat het heel moeilijk is om de transformatie door te voeren", voegt Pieter Herremans eraan toe.

Ondernemingen die midden in een bedrijfstransformatie zitten, kunnen ook houvast vinden in een duidelijke strategische focus, zoals bijvoorbeeld beschreven in het bekende boek The Discipline of Market Leaders van Fred Wiersema en Michael Treacy. "Hun studie toont aan dat de echte wereldwijde marktleiders vaak bedrijven zijn die maar op een van de drie belangrijke klantwaarden focussen: cost, customer of product leadership. Je benadert regelgevende of technologische veranderingen het beste vanuit een van die invalshoeken om een duidelijk antwoord te formuleren en van je bedrijfstransformatie een succes te maken."

(Bron: L'Echo)
Nieuws

22.02.2018

Willen bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen?

BNP Paribas Fortis en Trendhuis nemen poolshoogte van de groeiende interesse voor duurzaam ondernemen in het bedrijfsleven. Voor de eerste keer in België werd een representatief staal van 640 grote bedrijven en kmo’s uitgebreid bevraagd over hun visie en realisaties op het vlak van duurzaam ondernemen.

Michael Anseeuw, Head Retail Banking BNP Paribas Fortis:
CSR (Corporate & Social Responsibility) leeft meer en meer in de bedrijfswereld en we zien dat grote bedrijven hierin voorop lopen. Als grootste bank voor kmo’s is het onze rol om CSR op de markt te helpen zetten voor deze ondernemingen.”

 

Nieuws

16.02.2018

De nieuwe regels voor kapitaalsvermindering

Wie een kapitaalsvermindering wil doorvoeren in zijn vennootschap moet vanaf begin volgend jaar rekening houden met nieuwe fiscale regels. Wat verandert er allemaal? En hoe ziet de nieuwe berekening eruit? Herman De Cnijf, directeur van de Fiscale Hogeschool Brussel, geeft tekst en uitleg.

Lees het volledige artikel in BIZCOVER

Bron: BIZCOVER

Nieuws

15.02.2018

De nieuwe vennootschapswetgeving uitgelegd

De regering heeft een diepgaande hervorming van het vennootschapsrecht klaargestoomd die naar verwachting in 2018 door de Kamer gestemd wordt. Wat zijn de grootste wijzigingen en welke invloed zullen ze hebben op ondernemingen en ondernemers? Meester Gwen Bevers van het advocatenkantoor Schoups geeft tekst en uitleg op basis van het voorontwerp van juli 2017. 

Lees het volledige artikel in BIZCOVER

Bron: BIZCOVER
Nieuws

14.02.2018

Belgische Energie- en Milieuprijs : Registraties zijn open !

U bent een burger, een bedrijf, een gemeente, een instelling, een school, een jeugdcentrum… U hebt een realisatie, een initiatief of een project op het gebied van milieubescherming of energiebesparing? Schrijf u dan in voor de Belgische Energie- en Milieuprijs en val in de prijzen!

Ieder van ons kan er iets aan doen !  

Sinds 2006 heeft de Belgische Energie- en Milieuprijs hulde gebracht aan meer dan 2.300 belgen die alleen of via hun organisaties op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau.Inzet voor de toekomstige generaties

Deze prijs vormt eveneens een dringende oproep aan alle actoren uit de Belgische samenleving om initiatieven te nemen in hun dagelijkse leven. Zo tonen ze aan dat respectvoller omgaan met het milieu en onze natuurlijke rijkdommen mogelijk en te verwezenlijken is.

Hoe kunt u deelnemen ?

Kes uit één van deze prijscategorieën:

  • Sustainable Energy Award
  • Sustainable Mobility Award
  • Sustainable Building Award
  • Circular Economy Award
  • Sustainable Education Award
  • Sustainable IT Award
  • Sustainable Waste Management Award
  • Sustainable Transport & Logistics Award
  • Sustainable Food Award

Stuur uw dossier naar : dossier@eeaward.be. Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 22 april 2018 om middernacht. De genomineerden en de laureaten zullen persoonlijke gecontacteerd worden per telefoon om aanwezig te zijn op de officiële uitreiking van de trofeeën.  Die zal op 7 juni 2018 plaatsvinden in het BEL op het terrein van Tour & Taxis – Brussel.

Meer info over de algemene criteria, het dossier en de juryleden.

Bron: eeaward.be

Niet te missen

Nieuws

See all news

Discover More

Top