Corporate Banking De bank voor een wereld in verandering
Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

24.01.2017

Verandering tot in het DNA van een organisatie

"Een bedrijfstransformatie heeft een grote impact op zowel de business als het operationele model van een onderneming", zegt Pieter Herremans, specialist bij KPMG.

Dat geldt voor alle ondernemingen – groot en klein – en in alle sectoren.

Om de transformatie tot een succes te maken, moeten denkers en doeners er samen hun schouders onder zetten.

"Wanneer de bedrijfsstrategie louter door de raad van bestuur wordt uitgedacht, blijkt al te vaak dat het heel moeilijk is om de transformatie door te voeren", voegt Pieter Herremans eraan toe.

Ondernemingen die midden in een bedrijfstransformatie zitten, kunnen ook houvast vinden in een duidelijke strategische focus, zoals bijvoorbeeld beschreven in het bekende boek The Discipline of Market Leaders van Fred Wiersema en Michael Treacy. "Hun studie toont aan dat de echte wereldwijde marktleiders vaak bedrijven zijn die maar op een van de drie belangrijke klantwaarden focussen: cost, customer of product leadership. Je benadert regelgevende of technologische veranderingen het beste vanuit een van die invalshoeken om een duidelijk antwoord te formuleren en van je bedrijfstransformatie een succes te maken."

(Bron: L'Echo)
Nieuws

19.04.2018

Co.Station sets up shop in Charleroi

Following the example of Brussels and Ghent, Charleroi is set to welcome innovative digital start-ups looking for infrastructure or coaching.

Are you part of a promising business like that? If so, Co.Station can provide you with ideally located premises in the Nouvelle Gazette building (Quai de Flandre 2), near Charleroi station and city centre. Around 900 m2 spread over two floors are entirely at your disposal.

You can choose from several formulas: permanent or temporary workspaces or basic membership. You can also organise events, conferences and meetings here, with all the services you need. Not forgetting the training centre!

Co.Station Belgium et SambreInvest welcomed their first residents in early February 2018. Interested? Find out now what Co.Station can do for you.

Why is BNP Paribas Fortis supporting this initiative?

Following Co.Station’s success in Brussels and Ghent, it was natural to expand elsewhere. As a dynamic city that’s developing fast, Charleroi was an obvious choice. The opening of the new centre will consolidate Co.Station’s role as a natural conduit between established businesses and start-ups – an objective that deserves plenty of attention.

Join us for the official inauguration on 26 April in the presence of Didier Beauvois, Head of Corporate Banking BNP Paribas Fortis, and Paul Magnette, Mayor of Charleroi.

Nieuws

19.04.2018

Pas op voor dokter Smartphone

De intrede van gezondheidsapps evenals technologiereuzen in de gezondheidszorg houdt de belofte in van enorme efficiëntiewinsten en kostenbesparingen. Een strikte controle door de overheid is noodzakelijk om te vermijden dat we een monster baren.

Lees meer

Bron: blog van Koen De Leus
Nieuws

16.04.2018

Internationale erkenning voor Belgische CEO

 Françoise Chombar, CEO van Melexis, nam op 14 april de ‘Global Prize for Women Entrepreneurs’ in ontvangst in New York.

Deze ijzersterke Belgische kandidate werd gekozen uit 30 kandidaten,uit 4 continenten. Françoise Chombar volgt dr. Laura Melis op, een Italiaanse onderneemster in de gezondheidssector, die in 2017 de award ontving.

De award werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt op initiatief van BNP Paribas in samenwerking met  FCEM (Femmes Chefs d’Entreprises Mondiales). De jury, samengesteld uit zakenvrouwen actief in Europa, Azië en de VS, baseerde zich op 4 criteria: de economische prestaties van het bedrijf, de positieve impact op de samenleving, disruptieve innovatie en de promotie van vrouwelijk ondernemerschap.

Sterke mondiale groeier

Françoise Chombar was één van de mede-stichters van Melexis in 1988. Ondertussen groeide het bedrijf uit tot één van de vier wereldleiders in halfgeleidende sensoren voor de automobielsector.  Het bedrijf speelt ook een vooraanstaande rol in de ontwikkeling, uitvoering en toepassing van  geïntegreerde halfgeleiders voor motoren, autonetwerking en bedrade en draadloze communicatie. Melexis, dat vandaag 1.400 medewerkers telt in 14 landen wordt sinds 2002 genoteerd op Euronext en kende de laatste jaren een sterke groei. In 2017 groeide de omzet met 12% tot 512 miljoen euro. Om je een idee te geven: elke nieuwe auto waar ook ter wereld bevat gemiddeld 10 chips  die geproduceerd worden door Melexis. Het bedrijf lanceert gemiddeld één nieuw product per maand.. Zo zorgt zijn nieuwe technologie onder andere voor veiligere, slimmere en energie-efficiëntere wagens.

Een positieve bedrijfscultuur

Toen ze op 14 april haar prijs ontving in New York, benadrukte Françoise Chombar dat ze zeer vereerd was de prijs persoonlijk te ontvangen, maar maakte er meteen een teamprijs van: "Ik ben heel vereerd dat ik deze prijs persoonlijk win, maar ik wil er graag een echte teamprijs van maken. Wij hebben plezier in wat we als team bij Melexis realiseren en daar ligt ook de basis van onze creativiteit, en dus ook de bron van onze klantentevredenheid. Waarom we doen wat we doen, is zelfs nog fundamenteler: wij creëren innovatieve micro-elektronische oplossingen voor de best mogelijke toekomst. Onze bijdrage aan de maatschappij is waar we het elke dag opnieuw voor doen: dat is hoe ik de volgende generatie van ondernemers en intrapreneurs wil inspireren.” 

Persoonlijk engagement

Françoise Chombar is bezorgd over het lage aantal jongeren met interesse in STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, ingenieurswetenschappen en wiskunde). Ze vindt het vooral belangrijk dat meisjes voor STEM kiezen, omdat ze heeft ondervonden dat meisjes de STEM-domeinen pragmatischer benaderen en daarbij meer aandacht hebben voor mens en natuur. Om die reden is zij voorzitter van het STEM-platform, een adviesorgaan van de Vlaamse regering. Ze wil graag ook meer vrouwen zien in alle beroepen en dat engagement uit zich in de samenstelling van de raad van bestuur van Melexis (60% vrouwen) en van haar directieteam (40% vrouwen). Ze steunt de emancipatie van vrouwen op de werkvloer via SOFIA, het Belgische vrouwennetwerk, een educatief programma voor vrouwen in managementfuncties van de Universiteit Hasselt en via Women on Board, een vzw die de deelname van vrouwen in raden van bestuur bij Belgische ondernemingen wil promoten.

Uiteraard zijn we in België erg blij met deze internationale erkenning voor Françoise Chombar en haar team. Vandaar ook onze oprechte felicitaties!

Persbericht

Nieuws

12.04.2018

Wat is het wettelijke kader voor spelers in de deeleconomie?

Uber, Airbnb, Menu Next Door... Er gaat geen week voorbij of het internationale ondernemingslandschap is weer een nieuwkomer rijker.  Velen van hen willen zich in het avontuur van de deeleconomie storten, maar vergeten dat je voor het opzetten van elk willekeurig project een wettelijk kader nodig hebt! Etienne Wery, advocaat gespecialiseerd in intellectuele eigendom op het gebied van nieuwe technologieën, licht een tipje van de sluier op over dat kader.

Lees het volledige artikel in BIZCOVER

Bron: BIZCOVER

Niet te missen

Nieuws

See all news

Discover More

Top