Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

17.01.2017

De Agile transformatie: anders ondernemen

Aanpassen of sterven. Jean-Christophe Conticello heeft het concept getest. Deze selfmade man, een zoon van Italiaanse migranten, heeft ervaring opgedaan op Wall Street en is 'serial entrepreneur' geworden. Hij vindt opleiding goed, maar niet zaligmakend: er gaat niets boven ervaring op het terrein en aanpassingsvermogen.

Lees het volledige artikel op BIZCOVER

(Bron: BIZCOVER)
Nieuws

15.03.2019

De textielwereld zet zich in voor de planeet

De modewereld is een van de meest vervuilende sectoren van onze planeet geworden. Denk maar aan de productie van synthetische stoffen, het waterverbruik voor de katoenproductie, het gebruik van pesticiden, de schaduwzijden van de 'fast fashion' of de toename van de CO2-uitstoot. Het ziet er niet al te best uit ... 

Toch lijkt er net als in heel wat andere sectoren een 'duurzame' revolutie aan de gang te zijn. En gelukkig maar! Het bewijs van die bewustwording is het klimaatengagement van een aantal grote merken uit de mode-industrie bij de laatste COP24. In totaal ondertekenden maar liefst 43 bedrijven – van Adidas en H&M tot Inditex (Zara, Bershka, enz.) – het 'Fashion Industry Charter for Climate Action'.

Een sterk signaal van de sector! Deze grote merken engageren zich immers formeel om de strijd aan te gaan tegen de klimaatverandering en resoluut te kiezen voor onze planeet. Wat betekent dat concreet? Gezien hun gewicht moeten deze bedrijven een voortrekkersrol spelen om alle spelers uit de sector mee te krijgen. Die samenwerking tussen de verschillende merken is essentieel om de CO2-uitstoot tegen 2050 compleet af te bouwen (doelstelling van het Akkoord van Parijs).

Tijdens verschillende werkgroepen zal er een dialoog worden aangegaan over een aantal belangrijke thema's: het koolstofvrij maken van de productie, de keuze voor 'groenere' materialen en koolstofarm transport. De modewereld moet ook ethischer worden. Daarom is een van de uitdagingen om een einde te maken aan de heerschappij van de 'fast fashion', met name via vernieuwende businessmodellen. 

De duurzame transitie is dus aan de gang ... ook in de modewereld!

Nieuws

08.03.2019

Wordt 2019 uw jaar?

Stel u vóór 21 april kandidaat en misschien volgt u Ardo op als ‘Onderneming van het Jaar 2019’.

Een prestigieuze prijs

'Onderneming van het Jaar' bestaat sinds 1995 en is een initiatief van EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. In 2018 sleepte Ardo, de West-Vlaamse producent van diepvriesgroenten, de trofee in de wacht.

“Ardo heeft die titel zeker verdiend”, vertelde Michèle Sioen, de voorzitster van de jury, die zelf aan het hoofd staat van het textielbedrijf Sioen. “Niet alleen omdat de cijfers bewijzen dat het ondernemerschap van het bedrijf vruchten afwerpt. Ardo geeft ook blijk van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisering en geëngageerd teamwork. Het is het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert.”

Bedrijven zijn de motor van de economie

BNP Paribas Fortis is daarvan overtuigd en wil veel meer zijn dan een gewone toeschouwer. Daarom ondersteunen wij het evenement al sinds de oprichting. Didier Beauvois, Head of Corporate Banking: "We leven in een tijd van ongeëvenaarde economische, technologische en sociale veranderingen die businessmodellen omgooien, en activiteiten en consumptiepatronen transformeren. Om relevant te blijven, moeten bedrijven zichzelf voortdurend heruitvinden, waarbij ze duurzaamheid opnemen in hun strategie. Onze missie is om hen zo goed mogelijk te begeleiden in dit transformatieproces, want hun bijdrage is essentieel voor de groei van ons land. Het is voor ons dus belangrijk om bedrijven, hun management en medewerkers in de schijnwerpers te zetten."

Stel u kandidaat

Beantwoordt uw bedrijf aan de volgende criteria?

 • Uw hoofdzetel is in België gevestigd 
 • U stelt minstens 30 mensen te werk 
 • Uw omzet, personeelsbestand of toegevoegde waarde is in de voorbije vijf jaar aanzienlijk toegenomen 
 • Uw management heeft een duidelijk aandeel in het kapitaal van het bedrijf 

Surf nu naar de website van EY voor meer informatie over de selectieprocedure en schrijf u in vóór 21 april! En misschien ontvangt u wel, in navolging van Ardo, de prijs van ‘Onderneming van het Jaar’ tijdens de prijsuitreiking die doorgaat op 8 oktober 2019 in Brussel.

Nieuws

06.03.2019

Boost uw business dankzij ‘open innovatie’

Het is een feit: de toekomst komt als een hogesnelheidstrein op uw bedrijf af. En de sleutel om in deze snel veranderende wereld te overleven, is innovatie. Toch is de uitvoering van innovatieve projecten voor uw bedrijf misschien een uitdaging waarbij u op beperkingen stoot.

Open innovatie kan de oplossing zijn. Daarbij doorbreekt u de grenzen van uw eigen bedrijf en zet u de poort open voor samenwerkingsverbanden en kennisdeling met externe partners.

Maar wat houdt open innovatie in? Welke partners kiest u en welke samenwerkingsstrategie zet u op? Hoe vermijdt u de meest voorkomende valkuilen? BNP Paribas Fortis snijdt het onderwerp aan tijdens een boeiende infoavond op dinsdag 26 maart om 18u30 in de Ghelamco Arena.

Professor Wim Vanhaverbeke, expert ter zake, biedt antwoorden op uw meest prangende vragen en innoverende ondernemers hebben het over hun eigen succesvolle ervaringen met open innovatie.

Bovendien krijgt u de kans om te netwerken met gelijkgestemde ondernemers uit uw buurt en met de experts van onze Innovation Hub. Wie weet ontmoet u er innovatiepartners?

Mis deze interessante avond niet en til uw bedrijf naar een hoger niveau!

Schrijf u hier in vóór 21 maart 2019.

Programma

 • 18.30 – 19.00 u. Registratie en onthaal
 • 19.00 – 20.30 u.
  • Verwelkoming
   Koen Stepman, Deputy Business Centre Manager Gent, Corporate Banking
  • Hoe open innovatie uw business verrijkt
   Prof. Dr. Wim Vanhaverbeke, Professor Strategy & Innovation Management UHasselt
  • Door inside-outside technologie innovatie is BMT Additive klaar voor de 21e eeuw
   Ewald Goossens, Business Unit Manager BMT Additive
   Wouter Vandamme, CEO Thingit
  • Paneldiscussie: succesfactoren voor open innovatie
   Geert Jacobs, Expert Innovation Agoria
   Laurent Mainil, Founder & CEO Crunch Analytics
   David Dessers, Managing Partner CRESCO
   Philip Taillieu Co-Founder Be-Mobile nv / Flow nv (now subsidiary of Proximus)
   Johan De Vlieger, CEO Bostoen Group
  • Wrap-up en slotwoord
   Sophie Buysse, Directeur Ondernemersbankcenter Waas en Dender
 • 20.00 – 21.30 u. Walking dinner en networking

Adres

Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent

U zal zien: uw bedrijf openstellen voor samenwerkingsverbanden en kennisdeling met externe partners, dat loont!

Nieuws

04.03.2019

Instantoverschrijvingen zijn een realiteit bij BNP Paribas Fortis

Sinds begin 2019 kunnen Belgische ondernemingen dag en nacht in enkele seconden betalingen uitsturen en ontvangen. Geen gedoe meer met valutadata!

Niets dan voordelen voor u

Dergelijke overschrijvingen, ook wel instantoverschrijvingen of Instant Payments genaamd, kunnen het hele jaar door dag en nacht verwerkt worden, zelfs op feestdagen en in het weekend. Beter nog! Het geld verschijnt al na enkele seconden op uw rekening, ook als het van een rekening bij een andere Belgische bank komt.

Dat u de betalingen sneller ontvangt, is goed voor uw cashflow. En omdat u weet dat uw overschrijvingen meteen verwerkt worden, kunt u ook veel makkelijker uw facturen beheren. De overheid kan op haar beurt de dienstverlening aan de consument gevoelig verbeteren door voor instantbetalingen te kiezen.

Momenteel bestaat het systeem alleen voor betalingen tussen deelnemende banken in België*, maar het zal geleidelijk worden uitgebreid naar andere landen in de SEPA-zone (gemeenschappelijk eurobetalingsgebied of Single Euro Payments Area). Dat is althans de doelstelling van de Europese Centrale Bank.

Belgisch succesverhaal!

Instantoverschrijvingen weerspiegelen het groeiende belang van internet- en mobiel bankieren, waarbij de onmiddellijke beleving centraal staat. In deze tijden van sociale netwerken wordt informatie in real time verspreid, maar rekenen we voor klassieke overschrijvingen nog in werkdagen. Die wachttijd komt doordat transacties tussen banken worden doorgegeven via een 'verrekenkamer' om fraude te vermijden.

De Belgische banken investeren al jaren massaal in nieuwe technologieën om een supersnelle service te kunnen bieden zonder een loopje te nemen met de veiligheid! Vandaag gaat ons land prat op een ruime expertise op het gebied van betaaltechnologie en financiële technologie in het algemeen. Door die voorsprong spelen we een leidende rol in Europa wat instantbetalingen betreft.

Bij BNP Paribas Fortis is alles klaar!

Consumenten en ondernemingen kunnen nu al instantoverschrijvingen ontvangen van andere ondernemingen en overheidsorganen. Die moeten op ons online bankplatform Easy Banking Business gewoon voor 'instantoverschrijvingen' kiezen.

Het duurt dan maar enkele seconden om het gevraagde bedrag van hun rekening te halen en op de rekening van de begunstigde te storten. Om het frauderisico verder te beperken is er een maximumbedrag vastgelegd van 50.000 EUR per dag en per rekening. Wat als de te crediteren rekening afgesloten is? Er vindt geen debet-credit plaats: het geld gaat niet van uw rekening af. Niets dan voordelen! Profiteer ervan: instantoverschrijvingen zijn gratis tijdens ons startaanbod!

Meer weten (Febelfin)

* Deelnemende banken: Argenta, Bank de Kremer, Bank J. Van Breda & C°, Bank Nagelmackers, Belfius Bank, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Europabank, Fintro, Hello bank!, ING België, KBC Bank, KBC Brussels, vdk bank.

Nieuws

See all news

Discover More

Top