Contact
Close

Contact

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›

ONDERNEMING VAN HET JAAR 2022

Op 6 december werd Aliaxis verkozen tot Onderneming van het Jaar, FEops kreeg de titel Scale-up van het Jaar. Proficiat! Beiden ontvingen ze hun award tijdens de 28e editie van dit bijzondere evenement, georganiseerd door Ernst & Young in samenwerking met onze bank en De Tijd. We vinden het dan ook belangrijk om bedrijven te begeleiden bij hun groeiproces. Zeker wanneer ze zo’n mooi parcours kunnen voorleggen en bijdragen aan een positieve en duurzame toekomst!

Ontdek de winnaars

Trouwe partner

BNP Paribas Fortis was er van in het begin bij, toen EY in 1995 startte met de ‘Onderneming van het Jaar®’-award. De ambitie: de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker zetten. Zowel de Nederlandstalige als Franstalige award – die dit jaar aan zijn 27e editie toe is – groeiden de afgelopen jaren uit tot de prestigieuze onderscheidingen die ze vandaag zijn.

Onderneming van het Jaar

Elk jaar wordt een Belgisch bedrijf gekozen op basis van vastgelegde selectiecriteria, zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming spelen ook, maar slechts in mindere mate, een rol.Scale-up van het Jaar

Voor de 17e keer wordt ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de ‘Scale-up van het Jaar’ uitgereikt. Met deze award wil de Vlaamse regering snelgroeiende bedrijven bekronen die de afgelopen jaren een mooi parcours aflegden. De aandacht die deze award oplevert, is voor het winnende bedrijf een extra duwtje in de rug.

cb-SUVHJ-1000x500

FEops

Het Gentse FEops is een internationale speler op vlak van digitale gezondheidszorg. FEops biedt simulatietechnologie aan waarmee cardiologen op voorhand kunnen simuleren hoe een hartoperatie zal verlopen. Op basis van deze unieke preoperatieve inzichten kunnen cardiologen beter geïnformeerde beslissingen nemen die toelaten om operaties sneller en veiliger uit te voeren. De technologie is reeds goedgekeurd in heel wat regio’s zoals de EU, UK, US, Canada en Australië.

De genomineerden voor de Onderneming van het jaar

NL_FOTO 2_AGRISTO

Agristo

Agristo, opgericht in 1983 als bescheiden familiebedrijf in diepgevroren aardappelproducten, is vandaag een wereldspeler met verkoop in 130 landen aan zowel retail als foodservice. Op haar vier productievestigingen in België en Nederland en met een capaciteit van 850.000 ton zet Agristo permanent in op groei, innovatie en duurzaamheid. Meer dan 1.000 ‘Potatoholics’ doen er elke dag alles aan om de beste kwaliteit en de meest efficiënte logistieke ondersteuning te bieden aan meer dan 600 klanten wereldwijd.

NL_FOTO 3_ALIAXIS

Aliaxis

Aliaxis’ duurzame, makkelijk te installeren en innovatieve oplossingen bieden een antwoord op de globale wateruitdagingen en versnellen de transitie naar duurzame energie. Dankzij meer dan 14.000 toegewijde mensen beantwoorden hun systemen voor buizen en koppelingen aan de hoge eisen die klanten uit de bouw-, infrastructuur-, industriële en landbouwsector stellen. Via lokale merken is het familiebedrijf marktleider in meer dan 40 landen en realiseerde het in 2021 een omzet van €3,7 miljard.

NL_FOTO 4_GALLOO

Galloo

Het familiebedrijf Galloo, met hoofdzetel in Menen, is actief in recyclage van metalen en plastics. Met een netwerk van 42 exploitatiesites in België, Frankrijk en Nederland zamelt Galloo zuivere maar evenzeer complexe materiaalstromen in om te verwerken tot secundaire grondstoffen voor klanten wereldwijd. Door continue innovatie in recyclage technieken, een doordachte acquisitiestrategie en duurzaam ondernemerschap zijn ze vandaag marktleider in de Euregio België-Noord-Frankrijk.

NL_FOTO 5_VANDEWIELE

Vandewiele

Vandewiele, opgericht in 1880, is marktleider in het ontwerp en de fabricage van hoogtechnologische machines en oplossingen voor de textielindustrie die wereldwijd worden verkocht. Vandewiele heeft eigen vestigingen in Duitsland, Italië, Tunesië, India, Zwitserland, Taiwan, USA, Luxemburg, Maleisië, Turkije, UK, Frankrijk, Zweden en China. Er werken ongeveer 4.000 mensen. De hoofdzetel van het familiebedrijf, inclusief R&D, productie en experience center, is gelegen in Marke.

De genomineerden voor de Scale-up van het Jaar

NL_ VISU6_SUVHJ - Equine care 1000x500

Equitom

De Equine Care Group (ECG) is een groep van dierenartsen en paardenklinieken met als doel de samenwerking tussen artsen en klinieken te verbeteren om zo het niveau van de paardengeneeskunde naar de absolute wereldtop brengen. ECG werd opgericht in 2021 door paardenchirurg Dr. Tom Mariën, oprichter van Europa’s grootste paardenkliniek Equitom, en Bencis Capital Partners. De groep met hoofdzetel in Lummen ontvangt paarden vanuit 70 landen voor gespecialiseerde behandelingen. ECG ontwikkelt zelf ook nieuwe medische faciliteiten.

NL_ VISU 7_SUVHJ - FEops 1000x500

FEops

Het Gentse FEops is een internationale speler op vlak van digitale gezondheidszorg. FEops biedt simulatietechnologie aan waarmee cardiologen op voorhand kunnen simuleren hoe een hartoperatie zal verlopen. Op basis van deze unieke preoperatieve inzichten kunnen cardiologen beter geïnformeerde beslissingen nemen die toelaten om operaties sneller en veiliger uit te voeren. De technologie is reeds goedgekeurd in heel wat regio’s zoals de EU, UK, US, Canada en Australië.

NL_VISU8_SUVHJ - Silverfin 1000x500

Silverfin

Silverfin is een cloud native oplossing die accountants in staat stelt grote delen van hun werk te stroomlijnen en meer tijd te besteden aan waarde toevoegende activiteiten. Opgericht in 2013 door Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele, bedient Silverfin nu zo’n 800 klanten, met meer dan 170 werknemers. Ze zijn actief in onder andere België, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Luxemburg. Maar ook in de Nordics, Zuid-Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika heeft Silverfin voet aan grond gezet.

Top