BNP Paribas Fortis heet u van harte welkom in België

Ontwikkeling / Europa / Internationale betalingen

Overweegt uw internationale onderneming om de hoofdzetel in België te vestigen? Als klein land met een grote geschiedenis hebben we heel wat te bieden. Voor oplossingen en advies op maat van uzelf, uw onderneming en uw werknemers kunt u rekenen op BNP Paribas Fortis.

WB_Cam_Welcome_Belgium_slider2_nl WB_Cam_Welcome_Belgium_slider3_nl WB_Cam_Welcome_Belgium_slider4_nl WB_Cam_Welcome_Belgium_slider5_nl

Geografische en culturele poort naar Europa

 

België is één van de oprichtende landen van de Europese Unie, ideaal gelegen tussen Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Het land heeft een hoog welvaartsniveau en een rijke artistieke en culturele geschiedenis. Onder meer Rubens, Magritte en Hergé kwamen uit België!

Ons land is een uitzonderlijke hub voor Europese en wereldwijde mobiliteit. Via de luchthavens van Brussel, Luik, Charleroi, Antwerpen en Oostende geniet u een compleet aanbod internationale verbindingen. Grote steden als Parijs, Amsterdam, Londen en Keulen zijn gemakkelijk bereikbaar dankzij een Europees netwerk van hogesnelheidstreinen waarmee bedrijfsleiders en hun medewerkers snel en eenvoudig kunnen reizen.

Dankzij de Noordzee en een aantal grote rivieren telt België ook verschillende grote havens voor wereldwijd goederentransport (Antwerpen, Zeebrugge, Gent, Oostende, Brussel en Luik). Ons dicht netwerk van binnenwateren maakt voordelig en ecologisch vervoer mogelijk doorheen het hele land en continentaal Europa.

Open economie

België kan bogen op een open en sterk internationaal gerichte economie. Zo was de export in 2017 goed voor meer dan 85% van het bruto binnenlands product.

Brussel is de hoofdstad van Europa. De stad herbergt de Europese Commissie en het Europees Parlement, het NAVO-hoofdkwartier, Eurocontrol, de Werelddouaneorganisatie, Swift en Euroclear, net als 3.000 andere internationale organisaties, 160 ambassades en meer dan 800 internationale ngo's. Met 1.200 journalisten, 1.300 internationale bedrijven en honderden advocatenkantoren en consultancybedrijven is Brussel ook een toonaangevend centrum voor media, handel en zaken. Dankzij een puzzel van verschillende talen en nationaliteiten staat België bovendien wereldwijd bekend voor zijn compromiscultuur!

Kwaliteitsonderwijs

België heeft een hoogopgeleide, meertalige en productieve beroepsbevolking. Ons hoger onderwijs heeft nauwe banden ontwikkeld met de zakenwereld, terwijl bloeiende kenniscentra doorheen het land innovatie stimuleren in verschillende vakgebieden. Zo is België goed voor 18% van de omzet in biotech in Europa, en voor meer dan een tiende van de totale R&D-uitgaven.

WB_Cam_Welcome_Belgium_University_part1_nlWB_Cam_Welcome_Belgium_University_part2_nl

Financiële overheidssteun

België is een federaal land. De drie Gewesten (Vlaams Gewest, Waals Gewest en Brussel Hoofdstedelijk Gewest) zijn elk verantwoordelijk voor hun eigen tewerkstelling en handel (import en export), en elk Gewest biedt zijn eigen voordelen en financiële stimuli. Deze verschillen naargelang de tewerkstelling en waardecreatie die ermee gepaard gaan. EU-structuurfondsen bieden ook steun aan buitenlandse investeringen.

WB_Cam_Welcome_Belgium_BNPPF_at_yourside_part1_nlWB_Cam_Welcome_Belgium_BNPPF_at_yourside_part2_nl

Concurrentieel fiscaal klimaat

Op fiscaal vlak kan België verschillende troeven op tafel leggen, waaronder:

  • Aantrekkelijk vennootschapsbelastingtarief
  • Belastingvermindering op energiebesparende investeringen
  • Belastingvermindering op investeringen in R&D
  • Fiscale aftrek voor innovatie-inkomsten uit bronnen zoals patenten en software onder auteursrecht
  • Overdracht van fiscale verliezen naar daaropvolgende boekjaren zonder tijdslimiet
  • Uitstel vereffening van btw bij invoer op aangekochte goederen: er is geen vooruitbetaling van de btw of waarborg verplicht

Download hier de brochure in pdf (enkel in het Engels)

Wie zijn wij?

Twee van de drie in België geregistreerde ondernemingen hebben ons hun vertrouwen geschonken. Waar in ons land u zich ook vestigt, u kunt elke dag rekenen op uw relatiebeheerder. Die heeft als prioriteit om strategische kansen voor uw onderneming te identificeren en te adviseren hoe u er optimaal op inspeelt. Uw relatiebeheerder doet indien nodig ook beroep op onze experts in de volgende domeinen:

Cash Management

Leasing

Factoring

Fixed Income

Global Trade Solutions

Capital Markets

Real Estate

Asset Management

Corporate Finance

Mergers & Acquisitions

Private Equity

Personal Finance

Structured Finance

Investment Solutions

Securities Services

Bovenop onze diepgaande kennis van de Belgische markt kunt u ook rekenen op het wereldwijde netwerk en aanbod van de groep BNP Paribas.

Marc Oursin Shurgard vestigde zijn centre of excellence in Brussel. Marc Oursin, CEO van het bedrijf, stelt:
"Onze keuze lag voor de hand door de centrale ligging van de stad, maar ook omwille van de meertalige inwoners. Daarbij wilden we één enkele bank gebruiken voor een optimaal beheer van onze liquiditeitsstromen. Aangezien onze groep in verschillende landen actief is, waren die zeker voor verbetering vatbaar. Het Cashmanagementprogramma dat BNP Paribas Fortis voor ons heeft opgesteld, geeft ons nu een veel beter beeld van onze liquiditeitsstromen.

Wat hebben wij u precies te bieden?

Denkt u eraan om gebouwen of uitrusting te huren of te kopen? Of zijn uw activiteiten seizoensgebonden en dient u daardoor uw werkkapitaal te optimaliseren? Wat uw onderneming ook nodig heeft, ons volledige aanbod van bank- en verzekeringsdiensten staat u ter beschikking: traditionele financiering, factoring en leasing.

Voor een internationale onderneming zoals de uwe is het cruciaal te kunnen steunen op de krachtige tools die BNP Paribas Fortis te bieden heeft, zoals cash pooling, notional pooling, rapporteringoplossingen en onlineplatformen waarmee u uw betalingen en incasso’s tussen uw rekeningen overal ter wereld  in realtime kunt beheren.

Via ons aanbod van geïntegreerde financieringen voor zowel export als import beveiligt u dan weer uw grensoverschrijdende betalingen zoals u het wilt. Internationaal zakendoen betekent ook omgaan met marktvolatiliteit. Ons Fixed Income Sales-team staat u bij om uw onderneming in te dekken tegen schommelende rentevoeten en wisselkoersen.

Overweegt u een overname of hebt u nieuwe groeiambities? Onze experts binnen Private Equity en Corporate Finance begeleiden u tijdens het hele proces.

 

We rollen de rode loper uit voor uw werknemers

We zijn de toonaangevende bank in België voor toekomstige expats zoals u en uw werknemers die vanop afstand, in enkele kliks, klant willen worden. Een aanvraag is op 15 minuten geklaard. Zodra deze aanvaard is, staat alles voor u klaar op de dag dat u arriveert: rekeningen, kaarten, huurwaarborg en verzekeringen! Zo kunt u meteen gaan wonen, werken en genieten in ons mooie land.

U wilt nieuw talent aanwerven? Medewerkers belonen die mee naar ons land zijn verhuisd? BNP Paribas Fortis kan u helpen om uw mensen allerlei extra voordelen te bieden, waaronder bedrijfswagens, hospitalisatieverzekering, enz.

Wij zijn gedreven om u duurzaam te inspireren

Didier BeauvoisIk ben ervan overtuigd dat we onze klanten steeds meer en beter kunnen helpen, in de eerste plaats door te beleggen in de kanalen van hun voorkeur, door onze processen verder te vereenvoudigen en dagelijks bij te dragen aan duurzame resultaten voor hun business." Didier Beauvois, Head of Corporate Banking en lid van het Directiecomité van BNP Paribas Fortis.

Aan de hand van onze resultaten willen we aantonen dat we zowel een financiële dienstverlener zijn als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Op vlak van CSR respecteert BNP Paribas Fortis strikte gedragscodes, omdat onze beleggingen nu eenmaal afstralen op onze klanten, werknemers, reputatie en de financiële sector in het algemeen.

Het juiste voorbeeld stellen en bedrijven bijstaan op weg naar duurzaamheid moet de eerste bestaansreden zijn voor een grootbank.

Het land van bier, chocolade, wafels, frieten en… business

Op vlak van cultuur, maatschappij, onderwijs en gezondheidszorg is België één van de beste regio's in Europa om te wonen en uw onderneming te vestigen.

Flanders Investment & Trade (FIT), het Agence wallonne à l’Exportation et aux Investissements Étrangers (AWEX) in Wallonië en Brussel Invest & Export hebben de gedetailleerde informatie die u nodig hebt om de juiste locatie binnen België te kiezen.

De Belgische droom bestaat. Het is de uwe.
BNP Paribas Fortis laat hem mee in vervulling gaan

Meer info? Neem nu contact op met uw relatiebeheerder.

Nog geen klant bij ons? Contacteer ons

Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Top