Contact
Close

Contact

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

08.03.2019

Wordt 2019 uw jaar?

Stel u vóór 21 april kandidaat en misschien volgt u Ardo op als ‘Onderneming van het Jaar 2019’.

Een prestigieuze prijs

'Onderneming van het Jaar' bestaat sinds 1995 en is een initiatief van EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. In 2018 sleepte Ardo, de West-Vlaamse producent van diepvriesgroenten, de trofee in de wacht.

“Ardo heeft die titel zeker verdiend”, vertelde Michèle Sioen, de voorzitster van de jury, die zelf aan het hoofd staat van het textielbedrijf Sioen. “Niet alleen omdat de cijfers bewijzen dat het ondernemerschap van het bedrijf vruchten afwerpt. Ardo geeft ook blijk van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisering en geëngageerd teamwork. Het is het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert.”

Bedrijven zijn de motor van de economie

BNP Paribas Fortis is daarvan overtuigd en wil veel meer zijn dan een gewone toeschouwer. Daarom ondersteunen wij het evenement al sinds de oprichting. Didier Beauvois, Head of Corporate Banking: "We leven in een tijd van ongeëvenaarde economische, technologische en sociale veranderingen die businessmodellen omgooien, en activiteiten en consumptiepatronen transformeren. Om relevant te blijven, moeten bedrijven zichzelf voortdurend heruitvinden, waarbij ze duurzaamheid opnemen in hun strategie. Onze missie is om hen zo goed mogelijk te begeleiden in dit transformatieproces, want hun bijdrage is essentieel voor de groei van ons land. Het is voor ons dus belangrijk om bedrijven, hun management en medewerkers in de schijnwerpers te zetten."

Stel u kandidaat

Beantwoordt uw bedrijf aan de volgende criteria?

 • Uw hoofdzetel is in België gevestigd 
 • U stelt minstens 30 mensen te werk 
 • Uw omzet, personeelsbestand of toegevoegde waarde is in de voorbije vijf jaar aanzienlijk toegenomen 
 • Uw management heeft een duidelijk aandeel in het kapitaal van het bedrijf 

Surf nu naar de website van EY voor meer informatie over de selectieprocedure en schrijf u in vóór 21 april! En misschien ontvangt u wel, in navolging van Ardo, de prijs van ‘Onderneming van het Jaar’ tijdens de prijsuitreiking die doorgaat op 8 oktober 2019 in Brussel.

Nieuws

30.05.2023

Mel de Vogue van Etex is de ‘Trends CFO of the Year 2023’

Mel de Vogue, CFO van de bouwmaterialengroep Etex, mag zich een jaar lang ‘CFO of the Year’ noemen. Hij nam de award op 24 mei in ontvangst in Brussels Expo en volgt daarmee Karim Hajjar van Solvay op. Mel de Vogue ging in 2015 aan de slag als CFO bij Etex en lag mee aan de basis van de nieuwe strategie die het bedrijf enkele jaren geleden goedkeurde.

copyright Leyla Hesna

Focus op duurzaamheid

“De toenmalige CEO, Paul Van Oyen, had al heel vroeg het inzicht dat duurzaamheid centraal moest staan in de strategie en dat dit zich moest vertalen in het afstoten van een aantal activiteiten en het toevoegen van andere”, zegt Mel de Vogue. Etex verkocht een aantal activiteiten en werkte 1 miljard euro aan schuldenlast weg. Die sterke financiële positie liet de onderneming vorig jaar toe een grote acquisitie te doen. Etex legde 1 miljard euro op tafel voor de overname van de Spaanse isolatiespecialist URSA. Bij die operaties stond de financiële afdeling, die bijna 600 mensen telt, centraal.

Tegelijkertijd werkte Mel de Vogue aan de internationalisering en vervrouwelijking van zijn afdeling. Van de twaalf directeuren zijn er nu vijf buitenlanders en drie vrouwen.

Mel de Vogue haalde het van vier andere sterke kandidaten: Alessandro Mazzocchetti (Odoo), Frédéric Deslypere (Sibelco), Nadine Aerts (SD Worx) en Ann Desender (Barco).

WDP wint de ‘Deal of the Year 2023’

Trends bekroonde voor de vierde keer ook de ‘Deal of the Year’. Daarvoor kwamen alle fusies, overnames en kapitaaloperaties van 2022 in aanmerking waarbij een Belgische onderneming betrokken was. Het belangrijkste criterium was de financiële en strategische meerwaarde die de operatie voor de stakeholders creëerde.

Er waren vijf deals in de running en die van WDP kwam als winnaar uit de bus. De vastgoedonderneming haalde vorig jaar – in moeilijke marktomstandigheden – 300 miljoen euro vers geld op. Daardoor kan WDP zijn toekomstige projecten financieren zonder dat zijn schuldgraad fors stijgt.

Elke Toye van Vyncke is ‘CF’Hope of the Year 2023’

Met die gloednieuwe prijs zet Trends een jonge CFO in de kijker van een veelbelovende middelgrote onderneming die een aanzienlijke groei doormaakt. Elke Toye, CFO van het West-Vlaamse familiebedrijf Vyncke, was de gelukkige winnares.

Vyncke ontwerpt industriële verbrandingsinstallaties die reststromen omzetten in groene energie. Het gaat om grote projecten waarmee hoge bedragen en een lange doorlooptijd gemoeid zijn. Financieel risicomanagement is dan ook de belangrijkste opdracht van Elke Toye. In haar Finance-departement focust de CFO het liefst op één groot project per jaar. 2023 staat in het teken van het klaarmaken van de rapportering over de ESG-duurzaamheidscriteria (Environment, Social, Governance).

Partnerschap

BNP Paribas Fortis en Trends zetten al sinds 2012 de uitzonderlijke kwaliteiten van een CFO van een bedrijf uit de Belgische Top 500 in de kijker. Later kwam daar de bekroning van de ‘Deal of the Year’ bij, en sinds dit jaar wordt er ook een ‘CF’Hope of the Year’ verkozen. Virginie Martens, Head of Corporate Coverage Belgium bij onze bank, maakte deel uit van de jury.

Proficiat aan de winnaars en aan alle andere kandidaten! Want mensen en bedrijven die bijdragen aan onze economie, belonen en aanmoedigen, ook dat is Positive Banking.

Lees het volledige interview met Mel de Vogue, CFO van Etex en met Elke Toye, CFO van Vyncke.

Nieuws

08.05.2023

Wie wordt de nieuwe Trends CFO of the Year?

Op 24 mei weten we wie Karim Hajjar, CFO van Solvay, opvolgt als 12e CFO of the Year. De jury selecteerde ook vijf deals die kans maken op de Deal of the Year. En er is een nieuwe prijs: de CF’Hope of the Year.

CFO of the Year

Met de award ‘CFO of the Year’ zetten Trends en BNP Paribas Fortis voor de twaalfde keer de prestaties van een Belgische financieel directeur in de verf. De jury heeft daarbij vooral oog voor de professionele kennis en de communicatie- en leiderschapsvaardigheden van de CFO, en voor de bijdrage die hij of zij levert aan de strategische aansturing van de onderneming.

De kandidaten voor de titel van ‘Trends CFO of the Year 2023’ zijn:

 • Alessandro Mazzocchetti, CFO Odoo
 • Mel de Vogue, CFO ETEX
 • Frédéric Deslypere, CFO Sibelco
 • Nadine Aerts, CFO SD Worx
 • Ann Desender, CFO Barco

Ontdek het portret van de kandidaten

Deal of the Year

De ‘Deal of the Year’ beloont een bepaalde transactie (fusie of acquisitie, kapitaalverhoging …) waarmee een Belgisch bedrijf zich in de loop van 2022 bijzonder heeft onderscheiden. De jury stelt een lijst op van vijf deals, waaruit een winnaar wordt gekozen. Het belangrijkste criterium is de financiële en strategische meerwaarde die de operatie voor de stakeholders creëert. De award wordt voor de vierde keer uitgereikt.

De genomineerden voor de ‘Trends Deal of the Year 2023’ zijn:

 • DEME
 • ETEX
 • WDP
 • Biobest
 • Stadsbader

Kom meer te weten over de deals

CF’Hope of the Year

Met die nieuwe prijs zetten Trends en BNP Paribas Fortis een jonge CFO in de kijker van een veelbelovende middelgrote onderneming die een aanzienlijke groei doormaakt. De voorkeur van de jury gaat daarbij uit naar een CFO die werkt in een particuliere onderneming die door Belgisch kapitaal wordt gecontroleerd. Belangrijke criteria zijn onder meer financiële en managementervaring, strategische visie, communicatievaardigheden en aanpassingsvermogen.

De kanshebbers voor de ‘CF’Hope of the Year 2023’ zijn:

 • Karolien Vlassenroot, CFO Caminogroup/Durabrik
 • Cecile Cornez, CFO Tilman
 • Elke Toye, CFO Vyncke

Ontdek meer over de kandidaten

De winnaars worden op 24 mei bekendgemaakt in Brussels Expo. Virginie Martens, Head of Corporate Coverage Belgium bij BNP Paribas Fortis, maakt deel uit van de jury.

We wensen alle kandidaten alvast veel succes! Want mensen en bedrijven die bijdragen aan onze economie belonen en aanmoedigen, ook dat is Positive Banking.

(Bron: Trends)

Nieuws

25.08.2022

BNP Paribas Fortis Private Equity steunt AstriVax met startkapitaal

Met een opgehaald startkapitaal van 30 miljoen euro kan het Leuvense biotechbedrijf AstriVax zijn vaccins verder ontwikkelen. Dit is het grootste opgehaalde startbedrag ooit door een KU Leuven spin-off. BNP Paribas Fortis Private Equity is een van de investeerders in dit innovatieve Belgische bedrijf, dat voortaan een versnelling hoger kan schakelen.

Uitdagingen in de vaccinologie aanpakken

AstriVax richt zich op de ontwikkeling van innovatieve vaccins, zowel preventieve als therapeutische. Met het opgehaalde startkapitaal zal het bedrijf zijn eerste thermostabiele vaccin tegen gele koorts klinisch ontwikkelen en zijn kandidaatvaccins tegen het rabiësvirus en chronische hepatitis B verder uitwerken.

Het bedrijf bouwt daarvoor een zeer innovatief ‘plug-and-play’ vaccinplatform uit, gebaseerd op het baanbrekende werk van medeoprichters professor Johan Neyts en doctor Kai Dallmeier van het KU Leuven Rega Instituut. AstriVax wil op die manier sneller en kostenefficiënter vaccins ontwerpen en produceren. Het doel is een langdurige bescherming te combineren met een thermostabiele productie, die geen koeling vereist. Daardoor geraken vaccins gemakkelijk tot bij patiënten, ook in tropische en subtropische gebieden.

Baanbrekend wetenschappelijk werk met maatschappelijke relevantie

Aan deze financieringsronde, geleid door V-Bio Ventures en Fund+, nemen naast BNP Paribas Fortis Private Equity ook PMV, Thuja Capital, Ackermans & van Haaren, OMX, en het KU Leuven Gemma Frisius Fonds deel.

“Het team van Rega heeft de afgelopen jaren fantastisch wetenschappelijk werk geleverd, dat ze nu kunnen omzetten in waardevolle medische producten. Investeren in innovatieve bedrijven met een sterke maatschappelijke visie en een beloftevol potentieel, dat sluit perfect aan bij onze Private Equity-strategie”, aldus Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity.

Lees het volledige persbericht.

Ontdek meer over Private Equity.

Nieuws

06.05.2022

Wie wordt Trends CFO of the Year 2022?

Op woensdag 1 juni weten we wie Ingrid Daerden, CFO van Aedificia, opvolgt als 11de ‘CFO of the Year’. De jury selecteerde ook vijf deals die meedingen naar de ‘Deal of the Year’.

CFO of the Year

Voor de elfde keer zetten Trends en BNP Paribas Fortis de prestaties van een Belgische financieel directeur in de verf. De jury heeft daarbij vooral oog voor de professionele kennis en de leiderschaps- en peoplemanagementkwaliteiten van de CFO, en voor de bijdrage die hij of zij levert aan de strategische aansturing van de onderneming.

De kandidaten voor de titel van ‘Trends CFO of the Year 2022’ zijn:

 • Kristiaan De Beukelaer (Mediahuis)
 • Karim Hajjar (Solvay)
 • Maud Larochette (N-Side)
 • Geert Peeters (Greenyard)
 • Johan Vankelecom (Belfius)

Ontdek het portret van de kandidaten

Deal of the Year

Voor de vierde keer wordt ook de ‘Deal of the Year’ bekroond. Daarvoor komen alle fusies, overnames en kapitaaloperaties in aanmerking waar in 2021 een Belgische onderneming bij betrokken was. Het belangrijkste criterium is de financiële en strategische meerwaarde die de operatie voor de stakeholders creëert.

De kandidaten voor de ‘Trends Deal of the Year 2022’ zijn:

 • Argenx
 • AVH/CFE/Deme
 • Crelan
 • D’Ieteren Group
 • Recticel

Kom meer te weten over deze deals

De winnaars worden op 1 juni bekendgemaakt in Brussels Expo. Lars Machenil, CFO van de BNP Paribas Groep, geeft die avond een keynote speech. Hij zal onder meer spreken over green finance en het belang van duurzaamheid als strategische as in een bedrijfs- en financiële context.

We wensen alle kandidaten alvast veel succes! Want de bijdragers aan onze economie belonen en aanmoedigen, ook dat is Positive Banking.

 

(Bron: Trends)

Nieuws

See all news

Discover More

Top