Contact
Close

Contact

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

08.03.2019

Wordt 2019 uw jaar?

Stel u vóór 21 april kandidaat en misschien volgt u Ardo op als ‘Onderneming van het Jaar 2019’.

Een prestigieuze prijs

'Onderneming van het Jaar' bestaat sinds 1995 en is een initiatief van EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. In 2018 sleepte Ardo, de West-Vlaamse producent van diepvriesgroenten, de trofee in de wacht.

“Ardo heeft die titel zeker verdiend”, vertelde Michèle Sioen, de voorzitster van de jury, die zelf aan het hoofd staat van het textielbedrijf Sioen. “Niet alleen omdat de cijfers bewijzen dat het ondernemerschap van het bedrijf vruchten afwerpt. Ardo geeft ook blijk van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisering en geëngageerd teamwork. Het is het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert.”

Bedrijven zijn de motor van de economie

BNP Paribas Fortis is daarvan overtuigd en wil veel meer zijn dan een gewone toeschouwer. Daarom ondersteunen wij het evenement al sinds de oprichting. Didier Beauvois, Head of Corporate Banking: "We leven in een tijd van ongeëvenaarde economische, technologische en sociale veranderingen die businessmodellen omgooien, en activiteiten en consumptiepatronen transformeren. Om relevant te blijven, moeten bedrijven zichzelf voortdurend heruitvinden, waarbij ze duurzaamheid opnemen in hun strategie. Onze missie is om hen zo goed mogelijk te begeleiden in dit transformatieproces, want hun bijdrage is essentieel voor de groei van ons land. Het is voor ons dus belangrijk om bedrijven, hun management en medewerkers in de schijnwerpers te zetten."

Stel u kandidaat

Beantwoordt uw bedrijf aan de volgende criteria?

 • Uw hoofdzetel is in België gevestigd 
 • U stelt minstens 30 mensen te werk 
 • Uw omzet, personeelsbestand of toegevoegde waarde is in de voorbije vijf jaar aanzienlijk toegenomen 
 • Uw management heeft een duidelijk aandeel in het kapitaal van het bedrijf 

Surf nu naar de website van EY voor meer informatie over de selectieprocedure en schrijf u in vóór 21 april! En misschien ontvangt u wel, in navolging van Ardo, de prijs van ‘Onderneming van het Jaar’ tijdens de prijsuitreiking die doorgaat op 8 oktober 2019 in Brussel.

Nieuws

25.08.2022

BNP Paribas Fortis Private Equity steunt AstriVax met startkapitaal

Met een opgehaald startkapitaal van 30 miljoen euro kan het Leuvense biotechbedrijf AstriVax zijn vaccins verder ontwikkelen. Dit is het grootste opgehaalde startbedrag ooit door een KU Leuven spin-off. BNP Paribas Fortis Private Equity is een van de investeerders in dit innovatieve Belgische bedrijf, dat voortaan een versnelling hoger kan schakelen.

Uitdagingen in de vaccinologie aanpakken

AstriVax richt zich op de ontwikkeling van innovatieve vaccins, zowel preventieve als therapeutische. Met het opgehaalde startkapitaal zal het bedrijf zijn eerste thermostabiele vaccin tegen gele koorts klinisch ontwikkelen en zijn kandidaatvaccins tegen het rabiësvirus en chronische hepatitis B verder uitwerken.

Het bedrijf bouwt daarvoor een zeer innovatief ‘plug-and-play’ vaccinplatform uit, gebaseerd op het baanbrekende werk van medeoprichters professor Johan Neyts en doctor Kai Dallmeier van het KU Leuven Rega Instituut. AstriVax wil op die manier sneller en kostenefficiënter vaccins ontwerpen en produceren. Het doel is een langdurige bescherming te combineren met een thermostabiele productie, die geen koeling vereist. Daardoor geraken vaccins gemakkelijk tot bij patiënten, ook in tropische en subtropische gebieden.

Baanbrekend wetenschappelijk werk met maatschappelijke relevantie

Aan deze financieringsronde, geleid door V-Bio Ventures en Fund+, nemen naast BNP Paribas Fortis Private Equity ook PMV, Thuja Capital, Ackermans & van Haaren, OMX, en het KU Leuven Gemma Frisius Fonds deel.

“Het team van Rega heeft de afgelopen jaren fantastisch wetenschappelijk werk geleverd, dat ze nu kunnen omzetten in waardevolle medische producten. Investeren in innovatieve bedrijven met een sterke maatschappelijke visie en een beloftevol potentieel, dat sluit perfect aan bij onze Private Equity-strategie”, aldus Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity.

Lees het volledige persbericht.

Ontdek meer over Private Equity.

Nieuws

06.05.2022

Wie wordt Trends CFO of the Year 2022?

Op woensdag 1 juni weten we wie Ingrid Daerden, CFO van Aedificia, opvolgt als 11de ‘CFO of the Year’. De jury selecteerde ook vijf deals die meedingen naar de ‘Deal of the Year’.

CFO of the Year

Voor de elfde keer zetten Trends en BNP Paribas Fortis de prestaties van een Belgische financieel directeur in de verf. De jury heeft daarbij vooral oog voor de professionele kennis en de leiderschaps- en peoplemanagementkwaliteiten van de CFO, en voor de bijdrage die hij of zij levert aan de strategische aansturing van de onderneming.

De kandidaten voor de titel van ‘Trends CFO of the Year 2022’ zijn:

 • Kristiaan De Beukelaer (Mediahuis)
 • Karim Hajjar (Solvay)
 • Maud Larochette (N-Side)
 • Geert Peeters (Greenyard)
 • Johan Vankelecom (Belfius)

Ontdek het portret van de kandidaten

Deal of the Year

Voor de vierde keer wordt ook de ‘Deal of the Year’ bekroond. Daarvoor komen alle fusies, overnames en kapitaaloperaties in aanmerking waar in 2021 een Belgische onderneming bij betrokken was. Het belangrijkste criterium is de financiële en strategische meerwaarde die de operatie voor de stakeholders creëert.

De kandidaten voor de ‘Trends Deal of the Year 2022’ zijn:

 • Argenx
 • AVH/CFE/Deme
 • Crelan
 • D’Ieteren Group
 • Recticel

Kom meer te weten over deze deals

De winnaars worden op 1 juni bekendgemaakt in Brussels Expo. Lars Machenil, CFO van de BNP Paribas Groep, geeft die avond een keynote speech. Hij zal onder meer spreken over green finance en het belang van duurzaamheid als strategische as in een bedrijfs- en financiële context.

We wensen alle kandidaten alvast veel succes! Want de bijdragers aan onze economie belonen en aanmoedigen, ook dat is Positive Banking.

 

(Bron: Trends)

Nieuws

14.04.2022

BNP Paribas Fortis Private Equity investeert in Van de Velde Pipe Inspections & Solutions

BNP Paribas Fortis Private Equity is in het kapitaal gestapt van Van de Velde Pipe Inspections & Solutions. Het bedrijf uit Lier biedt een one-stop-shop voor alle leidingoplossingen.

De kracht van Van de Velde is dat ze een totaaloplossing aanbieden: onderhoud, inspectie, advies, cleaning, renovatie en herstelling van allerhande leidingen, tubes, buizen, opslagtanks en rioleringen. Dankzij hun oplossingsgerichte aanpak, goede service en het gebruik van moderne technieken en materialen, zijn ze uitgegroeid tot een toonaangevende en vooruitstrevende speler in hun niche.

Het bedrijf zet volop in op nieuwe technologieën en digitalisering. Zo bieden ze robot cleaning aan en maken ze gebruik van drones voor inspecties. Het ervaren management focust op projecten met een hoge toegevoegde waarde die specifieke expertise en technologisch geavanceerd materiaal vereisen. Dankzij die toekomstgerichte visie durft Van De Velde out-of-the-box te denken en kan het bedrijf zijn knowhow en oplossingen breed inzetten voor tal van toepassingen in diverse sectoren.

“Van de Velde Inspections is een innovatief bedrijf met veel groeipotentieel en een sterk management met een uitstekende visie. Deze investering toont aan dat we niet alleen inzetten op corporate bedrijven”, aldus Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity. “Private Equity investeert steeds meer in kmo’s. Bedrijven zoals Van de Velde Inspections zijn een essentieel onderdeel van ons Belgisch economisch weefsel en daar zetten we graag mee onze schouders onder.”

Ontdek meer over Private Equity

Lees ook het artikel dat verscheen in De Tijd op 13 april 2022 (alleen in het Nederlands)

Nieuws

22.02.2022

500 miljoen euro duurzaam krediet voor Umicore

De rentemarge van dit krediet, waarvan BNP Paribas Fortis ‘Sustainability Coordinator’ is, is gekoppeld aan de naleving van milieu- en governancecriteria door kredietnemer Umicore.

Umicore, een wereldwijde speler op het gebied van materiaaltechnologie en recyclage, heeft besloten om de kostprijs van zijn hernieuwbare kredietlijn te koppelen aan de verwezenlijking van doelstellingen op het gebied van koolstofneutraliteit en genderdiversiteit. De rentemarge van het krediet varieert afhankelijk van de naleving van vastomlijnde criteria. Het krediet werd door een pool van 13 banken onderschreven en heeft een basislooptijd van vijf jaar. BNP Paribas Fortis werd aangeduid als ‘Sustainability Coordinator’.

Umicore koppelt zijn rentemarge aan twee belangrijke doelstellingen:

 • de vermindering van broeikasgasemissies (scope 1 en 2) met 20% tegen 2025 en met 50% tegen 2030
 • 35% vrouwen in het management van het bedrijf hebben tegen 2030 en zo snel mogelijk komen tot gendergelijkheid

De SLL: grote doorbraak in duurzaam financieren

Wanneer een bedrijf een krediet met positieve impact aangaat, wat we een ‘Sustainable Linked Loan’ (SLL) noemen, hangen de interesten die het op dat krediet betaalt af van specifieke indicatoren die verband houden met milieu-, sociale en/of governancedoelstellingen (ESG-doelstellingen). Die indicatoren bepalen de kredietnemer en de kredietgever samen. Door zo’n verbintenis aan te gaan, geeft de kredietnemer aan dat het hem menens is op het vlak van ESG-ambities.

Onze klanten begeleiden op weg naar een duurzame toekomst

“Voor bedrijven die de duurzameontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties willen bereiken, was de financieringsmarkt zelden zo interessant als vandaag”, benadrukt Didier Beauvois, Head of Corporate Banking & Member of the Executive Board van BNP Paribas Fortis. “Ik ben er trots op dat Umicore gekozen heeft voor BNP Paribas Fortis als partner. Deze Sustainability Linked Loan is gekoppeld aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Umicore en helpt hen om hun ambities op het vlak van klimaatneutraliteit en gendergelijkheid waar te maken. Dit is een mooi voorbeeld van hoe wij en de gesyndiceerde banken die wij vertegenwoordigen, klanten willen begeleiden naar een duurzamere toekomst.”

Meer weten?

Lees het persbericht

Ontdek hoe wij het duurzaam aanpakken en hoe we onze klanten bijstaan

Nieuws

See all news

Discover More

Top