Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

22.06.2018

MicroStart geeft Gentse ondernemers een duwtje in de rug

De firma ArGand van Hicham El Sghiar produceert biologische arganolie. Door haar medewerksters in Marokko een eerlijk loon te betalen draagt ze bij aan hun emancipatie. Onderneemster Cecilia Ntelo-Wa-Leko, gespecialiseerd onderwijzeres, betreurt dat er te weinig structuren bestaan voor gehandicapte jonge kinderen. Ze richt de vzw Zarafa op, een kinderdagverblijf waar dove en horende kinderen samen de dag doorbrengen.

Het is met dergelijke ondernemers, met vaak verrassende ideeën, dat microStart op 7 juni een rondetafelgesprek organiseerde. Het evenement vond plaats in WAY, een Gentse lunch- en koffiebar. Eregast was koningin Mathilde. Zij ondersteunt de microfinancieringsprojecten van microStart en volgt de evolutie van de sector, ook in het buitenland.

4.000 leningen, 30 miljoen euro, 2.000 nieuwe banen ...

Deze cijfers weerspiegelen het succes van zeven jaar microStart, dat vandaag een van de meest dynamische en innovatieve Europese spelers is voor professionele microkredieten.

Voor elke euro geïnvesteerd in een microkrediet, recupereert de collectiviteit er vier. 75% van de aldus opgestarte bedrijven overleeft het. Elk gefinancierd microbedrijf creëert 1,6 banen. De sociale impact is tastbaar en werd aangetoond in een studie van de Vlerick Business School, KPMG en VISES.

Naast de microkredieten van microStart zijn er zowat 150 vrijwilligers, waaronder ook enthousiaste medewerkers van BNP Paribas Fortis, die de kandidaten gratis begeleiden, advies geven, coachen en opleiden.

Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis: "MicroStart ligt me erg nauw aan het hart. Ik ben ervan overtuigd dat de banken een sociale rol moeten spelen. Wij vervullen die rol door spaargeld om te zetten in leningen en door initiatieven als microStart te steunen."

Iedereen heeft het onvervreemdbare recht om economisch initiatief te nemen

Vanuit dit principe werd microStart in 2010 opgericht: start-ups en bestaande ondernemers die niet terechtkunnen in het traditionele banksysteem helpen met kleine leningen. Een initiatief van Adie, de pionier in Europese microfinanciering, BNP Paribas Fortis en het Europees Investeringsfonds.

Bronnen: BNP Paribas Fortis
Nieuws

03.07.2020

De bank investeert in een Europees universiteitsfonds

BNP Paribas Fortis Private Equity investeert in het ‘VIVES Inter-University Fund’, een Europees universiteitsfonds dat door de UCLouvain werd opgericht via haar technologieoverdrachtbedrijf Sopartec. Dit fonds zal kunnen investeren in spin-offs van vijf universiteiten van wereldklasse. Het doel van dit fonds is om onderzoek in het belang van iedereen te versnellen, wat wil zeggen dat de resultaten van geavanceerd Europees wetenschappelijk onderzoek omgezet zullen worden naar veelbelovende ondernemingsprojecten met een sterke maatschappelijke impact.

Samen met andere investeerders investeert BNP Paribas Fortis Private Equity dus in dit fonds van 32 miljoen euro, met als doel om 50 miljoen euro te bereiken.

De investering in het VIVES Inter-University Fund past volledig bij de actieve betrokkenheid die BNP Paribas Fortis wenst te tonen in universiteitsgelinkte initiatieven. Niet alleen om cross-sell opportuniteiten te genereren, maar ook om ons imago als belangrijke motor van innovatie en ondernemerschap in het Belgische economische landschap kracht bij te zetten”, besluit Mireille Kielemoes, Managing Director Private Equity bij BNP Paribas Fortis.

Lees meer over VIVES Inter-University Fund in het persbericht EN / FR 

Nieuws

01.07.2020

De arbeidsmarkt staat op zijn kop door de pandemie

Het coronavirus heeft niet alleen ons leven, maar ook de manier waarop we werken veranderd. Arne Maes, Economic Advisor, zoomt in op de arbeidsmarkt op de blog van Koen De Leus. 

Telewerken, tijdelijke werkloosheid, videoconferenties ... de gezondheidscrisis heeft onze manier van werken snel en radicaal veranderd. Op korte of lange termijn? Dat analyseert Arne Maes, Economic Advisor, op de blog van Koen De Leus door de telewerkcijfers van voor, tijdens en na de crisis te vergelijken en door de daling van de tijdelijke werkloosheid te meten en te schatten.

Ontdek ‘Op de arbeidsmarkt, in dit tranendal’ op de blog van Koen De Leus

.
Nieuws

25.06.2020

Onze economie herstart. Wat als het virus heropflakkert?

België zakte een plaats in de FutureProof-rangschikking en ons economische herstel hangt ook af van het risico op een tweede golf. Koen De Leus, Chief Economist van BNP Paribas Fortis, analyseert deze elementen in zijn laatste twee blogberichten.

Door de huidige economische, financiële en gezondheidscrisis deelt België in de klappen, net als vele andere economieën die afhankelijk zijn van de globalisering. Ons land verloor ook een plaats in de FutureProof-rangschikking, die prestaties meet op vier domeinen: productiviteit, arbeidsmarkt, overheid en omgevingsfactoren. België zakte van de 15de naar de 16de plaats, op 27 Europese landen. Op zijn blog analyseert Koen De Leus, Chief Economist van BNP Paribas Fortis, de redenen voor deze wijziging en moedigt hij het aan om te ‘profiteren’ van de crisis om de index op lange termijn te verbeteren.

Het coronavirus speelt hier uiteraard zelf een rol in, en het economische herstel van het land zal daarom ook afhangen van het risico op een tweede besmettingsgolf. Nieuwe quarantainemaatregelen zouden de Belgische economie opnieuw schaden. Groepsimmuniteit, de reproductiegraad, social distancing ... Al deze elementen spelen een rol, zoals Koen De Leus bespreekt in een andere blogpost.

Ontdek de blog van Koen De Leus

Nieuws

23.06.2020

Wat zijn de economische vooruitzichten voor de tweede helft van 2020?

Koen De Leus, Chief Economist, en Philippe Gijsels, Chief Strategy Officer van BNP Paribas Fortis, geven hun macro-economische vooruitzichten voor de komende zes maanden. 

Hoewel de epidemie nog niet helemaal achter de rug is, wordt de omvang van de crisis stilaan zichtbaar nu we in België, Europa en wereldwijd langzaam uit de lockdown komen. België is, samen met Frankrijk, Spanje en Italië, één van de meest getroffen landen.

Benieuwd naar het beursverloop, de evolutie van grondstoffen en valuta’s? Wil je weten hoe het economisch herstel op kort en lange termijn eruit kan zien of meer weten over de wereldwijde en de Belgische beleidsreactie op COVID-19?

Koen De Leus, Chief Economist, en Philippe Gijsels, Chief Strategy Officer, delen graag hun macro-economische vooruitzichten voor de tweede helft van 2020 in onderstaand persbericht en leggen ook uit hoe die worden vertaald in de beleggingsstrategie van BNP Paribas Fortis.

Ontdek het volledig persbericht

Nieuws

See all news

Discover More

Top