Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Nieuws

15.03.2019

De textielwereld zet zich in voor de planeet

De modewereld is een van de meest vervuilende sectoren van onze planeet geworden. Denk maar aan de productie van synthetische stoffen, het waterverbruik voor de katoenproductie, het gebruik van pesticiden, de schaduwzijden van de 'fast fashion' of de toename van de CO2-uitstoot. Het ziet er niet al te best uit ... 

Toch lijkt er net als in heel wat andere sectoren een 'duurzame' revolutie aan de gang te zijn. En gelukkig maar! Het bewijs van die bewustwording is het klimaatengagement van een aantal grote merken uit de mode-industrie bij de laatste COP24. In totaal ondertekenden maar liefst 43 bedrijven – van Adidas en H&M tot Inditex (Zara, Bershka, enz.) – het 'Fashion Industry Charter for Climate Action'.

Een sterk signaal van de sector! Deze grote merken engageren zich immers formeel om de strijd aan te gaan tegen de klimaatverandering en resoluut te kiezen voor onze planeet. Wat betekent dat concreet? Gezien hun gewicht moeten deze bedrijven een voortrekkersrol spelen om alle spelers uit de sector mee te krijgen. Die samenwerking tussen de verschillende merken is essentieel om de CO2-uitstoot tegen 2050 compleet af te bouwen (doelstelling van het Akkoord van Parijs).

Tijdens verschillende werkgroepen zal er een dialoog worden aangegaan over een aantal belangrijke thema's: het koolstofvrij maken van de productie, de keuze voor 'groenere' materialen en koolstofarm transport. De modewereld moet ook ethischer worden. Daarom is een van de uitdagingen om een einde te maken aan de heerschappij van de 'fast fashion', met name via vernieuwende businessmodellen. 

De duurzame transitie is dus aan de gang ... ook in de modewereld!

Nieuws

02.06.2020

De pandemie treft vooral de minst begunstigden

Covid-19 en de daarmee samenhangende crisis hebben gevolgen voor de hele wereld, maar meer voor de armste landen en bevolkingsgroepen. Een analyse van Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis.

Niemand is gespaard gebleven van de coronapandemie en de daarmee samenhangende financiële, economische en sociale crisis. Maar er is een laag van de bevolking die er veel meer onder lijdt dan de anderen, benadrukt Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis, in zijn laatste blogpost.

De minst begunstigden, zowel in ontwikkelingslanden als in het Westen, zijn het zwaarst getroffen. Maar voorop staan de arme landen die te kampen hebben met een mogelijke hongersnood, verminderde ontwikkelingshulp, magere steun van lokale banken, afhankelijkheid van grondstoffen .... Ook in eigen land zijn de aanvragen voor ondersteuning van OCMW en voedselbanken steil de hoogte ingegaan. Vormt dit een springplank voor extreme partijen?

Lees hierover meer op de blog van Koen De Leus

Nieuws

27.05.2020

Een duurzamer groeipad na de crisis

Kunnen we gebruikmaken van de heropstart van de economie om een duurzamere weg in te slaan? Koen De Leus, Chief Economist bij BNP Paribas Fortis, vertelt erover in zijn laatste blogpost. 

Door de afbouw van de lockdownmaatregelen en door de gelanceerde steunmaatregelen zal de mondiale, nationale en lokale economie geleidelijk aan heropleven. In plaats van ‘zoals voorheen’ te handelen, is dit misschien het perfecte moment om alles te resetten en een duurzamere economie te creëren, suggereert Koen De Leus, Chief Economist bij BNP Paribas Fortis.

De klimaatopwarming, biodiversiteit, vermindering van CO2-uitstoot ... de COVID-19-crisis heeft op zijn minst een algemeen bewustzijn veroorzaakt van de impact van onze levensstijl op onze planeet. Hoe kunnen we onze wereld en onze economie koolstofneutraal maken, hoe investeren we duurzaam, welke lessen trekken we uit deze crisis?

Ontdek er meer over op de blog van Koen De Leus

Nieuws

20.05.2020

Leerstoel 'BNP Paribas Fortis Transport, Logistiek en Havens' zet missie verder

Al 10 jaar houdt deze leerstoel, gehuisvest binnen de Universiteit Antwerpen, de vinger aan de pols van een van de belangrijkste economische sectoren van ons land. De samenwerking werd net voor een jaar verlengd.

Als katalysator voor innovatie identificeert de leerstoel de uitdagingen van de maritieme sector en brengt hij de belangrijkste spelers binnen de havengemeenschap bij elkaar, zodat ze samen naar creatieve oplossingen kunnen zoeken.

De achtste editie van de ‘Port Co.Innovation Cafés’ brengt op 16 juni 2020 opnieuw de academische wereld, de industrie en bedrijven samen en zal, afhankelijk van de omstandigheden, volledig online plaatsvinden. De impact van de coronacrisis op de maritieme keten en de daaruit voortvloeiende operationele uitdagingen zullen zeker besproken worden. De ideeën die tijdens het evenement uitgewisseld worden, zullen als inspiratie dienen voor allerlei innovaties en moeten richtlijnen geven voor nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Schrijf u hier in voor het achtste ‘Port Co.Innovation Café’.

Lees hier het persbericht voor meer informatie.

Nieuws

05.05.2020

BNP Paribas Groep, resultaten voor het 1ste kwartaal 2020

Uitstekende dynamiek in een kwartaal dat werd getroffen door een nooit geziene gezondheidscrisis

De uitstekende dynamiek in het eerste kwartaal ondervond de gevolgen van een nooit geziene gezondheidscrisis. Deze heeft een enorme impact op de macro-economische verwachtingen en bracht extreme schokken teweeg op de financiële markten. Na een kwartaal dat in de lijn lag met de doelstellingen van BNP Paribas voor 2020, heeft de gezondheidscrisis in het eerste kwartaal van 2020 diverse negatieve gevolgen gehad.

Jean-Laurent Bonnafé, administrateur-directeur-generaal
"In het licht van de gezondheidscrisis hebben de teams van de Groep overal ter wereld actie ondernomen om bij te dragen aan de weerbaarheid en de financiering van de economie. We moesten en wilden snel oplossingen uitrollen om onze klanten, zowel bedrijven, institutionele klanten als particulieren, te helpen en in alle regio's waar we aanwezig zijn een plan te lanceren voor noodsteun aan de ziekenhuissector en organisaties die kwetsbare personen bijstaan.
Na een kwartaal met een uitstekende commerciële dynamiek, en in lijn ligt met de doelstellingen voor 2020, werden de resultaten van BNP Paribas in het eerste kwartaal van 2020 getroffen door de enorme gezondheidscrisis. Dat de inkomsten en de resultaten ondanks die schok goed standhouden, bewijst de kracht van het gediversifieerde en geïntegreerde model van de Groep.
Samen met alle teams van BNP Paribas, die ik wil bedanken voor hun niet-aflatende engagement in dienst van onze klanten en de maatschappij, blijven wij de nodige inspanningen leveren.”

Lees hier het persbericht: https://invest.bnpparibas.com/documents/1q20-pnl-14239

Nieuws

See all news

Discover More

Top