Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›

Communicatie van promotionele aard

Sluit het boekjaar in schoonheid af

Het eindejaar komt stilaan in zicht. 2021 bracht net zoals vorig jaar heel wat uitdagingen mee voor u en uw medewerkers. U moest zich aanpassen, kansen grijpen en uw strategie bijsturen. Om het jaar in schoonheid af te sluiten, raden wij u aan om enkele eindejaarstaken alvast efficiënt in te plannen. Denk aan de voorafbetalingen van uw belastingen en de eindejaarspremie van uw medewerkers. BNP Paribas Fortis biedt u daarvoor financiële oplossingen op maat, zodat u uw reserves niet hoeft te gebruiken.

Overleg met ons

 

 

Eindejaar: checklist voor uw bedrijf

Verklein uw belastbare basis

Beloon uw medewerkers

Behoud uw liquiditeiten

3 prioriteiten, een aanbod op maat

Ontdek hieronder de voordelen van het Fiscaal & Sociaal krediet, het Bonifisc-krediet, de tax shelter en warrants. U mag deze oplossingen gerust ook combineren.

 Fiscaal en sociaal krediet op afbetaling*Bonifisc*
Doel

Arrow_Down_EN_CB_Green People_Manager_EN_BNPPF_Green Currency_Euro_EN_BNPPF_Green

financieren van:
 • de eindejaarspremies
 • het vakantiegeld
 • de RSZ-bijdragen op het vakantiegeld
 • de voorafbetalingen van de belastingen

Arrow_Down_EN_CB_Green Currency_Euro_EN_BNPPF_Green

financieren van:
 • de voorafbetalingen van de belastingen
Looptijd6 tot 12 maanden8 tot 12 maanden
Bedraghet bedrag dat u nodig hebt; min. 2.500 euro, geen maximumhet bedrag dat nodig is voor de voorafbetalingen; min. 1.500 euro, geen maximum
Gebruikhet kredietbedrag dat op uw rekening beschikbaar is gesteldwij zorgen voor de voorafbetalingen
Dossierkosten150 euro150 euro
Troefu kunt de datum van de eerste storting kiezenautomatisch verlengbaar krediet

Interesse? Dien meteen uw aanvraag in via Easy Banking Business

 • Kies voor snelheid en gebruiksgemak
 • Profiteer van een instant verwerking
 • Vermijd 150 euro dossierkosten
Online aanvragen

Meer weten?

Neem contact op met uw relatiebeheerder.
Nog geen klant?

Contacteer ons

Een speciaal menu voor 2021

WB_Cam_Financial_Closing_Tax_Shelter_500x700_v0

De tax shelter: een ander mogelijk scenario om uw belastbare basis te verkleinen

Misschien kijkt u met oudejaar naar een leuke film en merkt u in de eindgeneriek dat hij gefinancierd werd door de tax shelter?

 • Wist u dat u de voorafbetalingen en de ‘culturele’ tax shelter voordelig kan combineren? U geniet voordeel omdat de tax shelter een belastingbesparing mogelijk maakt die hoger is dan het geïnvesteerde bedrag.
 • Het product is interessant en is bestemd voor ondernemingen waarvoor het gewone tarief van de vennootschapsbelasting geldt. Bij een verlaagd tarief is het niet meer interessant. Het is een fiscaal product met beperkingen en specifieke risico's.

Geïnteresseerd? Raadpleeg uw accountant of een financieel of fiscaal adviseur en neem de tijd om het prospectus (en zijn supplement) te lezen, in het bijzonder alle risico’s verbonden aan dit product (zie p. 13 en volgende + p. 20 en volgende van het prospectus), voordat u beslist om te beleggen. De goedkeuring van dit prospectus door de FSMA mag niet als een gunstig advies worden beschouwd.

« Sinds de oprichting in 2007 kon BNP Paribas Fortis Film Finance, met de hulp van bijna 1.500 Belgische bedrijven, al ruim 315 miljoen euro investeren in meer dan 400 producties. We zijn ook erg trots dat we bijgedragen hebben aan de financiering van vier films die geselecteerd werden voor het 74ste Filmfestival van Cannes, waarvan één zelfs de officiële selectie haalde. Ook de film ‘Rookie’, met o.a. Matteo Simoni, Veerle Baetens en Stefaan Degand, kwam er dankzij de tax shelter. Net zoals de Ketnet-reeks ‘Hoodie’, die in 71 landen te zien zal zijn, en de internationalisering van de televisieserie ‘De Smurfen’. »
Vincent Vandevoorde, specialist tax shelter bij BNP Paribas Fortis

De ene bonus is de andere niet

Een bonus is altijd goed nieuws voor uw medewerkers, maar de sociale behandeling ervan verschilt van systeem tot systeem. Sommige premies worden meer belast dan andere.

 • Warrants zorgen voor een win-winsituatie voor u en uw medewerkers: via warrants kan u uw medewerkers een hogere bonus geven (ten opzichte van een klassieke cashbonus) én tegelijkertijd uw kosten verlagen. Onder bepaalde voorwaarden geniet u als werkgever immers van een vrijstelling van sociale bijdragen op warrants en uw werknemers van persoonlijke sociale bijdragen.
 • Warrants zijn fiscaal aftrekbaar voor uw bedrijf.
 • NIEUW: steun de Voedselbanken dankzij ‘Warrants@work with an impact’
  Als eerste Belgische bank lanceert BNP Paribas Fortis warrants met een sociale toets. Hierbij heeft uw bedrijf de kans om een deel van de vrijstelling of een vrij bedrag te doneren aan de Voedselbanken. Zo slaat u een dubbelslag: u verbetert de koopkracht van uw medewerkers en maakt hen bewust van het belang om mensen te steunen die het minder goed hebben.
WB_Cam_Financial_Closing_Bonus_Warrants_400x300_v0

Met een bonus in Call Warrants in plaats van in cash houden de werknemers die hiervoor in aanmerking komen een inkomen na belasting over dat ongeveer 34% hoger is (als de verkoopwaarde van de Call Warrants gelijk is aan hun toekenningswaarde).

Cijfervoorbeeld

Voldoet uw bedrijf aan de criteria om in aanmerking te komen voor de tax shelter of bonussen in de vorm van warrants?

Vraag uw belastingadviseur om meer informatie.

Overleg met ons

Extra potentieel rendement

Voorafbetalingen en tax shelter:

Extra rendement: Voorafbetalingen en tax shelter

U kan een deel van de voorafbetalingen vervangen door een tax shelter om de voordelen van beide oplossingen te optimaliseren. Een tax shelter impliceert risico’s waarover u meer kan lezen op onze tax shelter-pagina. Wij raden u dan ook aan om uw accountant of een financieel of fiscaal adviseur te raadplegen.

U kan al in BNP Paribas Fortis Film Finance beleggen vanaf 15.000 euro. Rekening houdend met de voorwaarden die aan de tax shelter zijn verbonden, is een dergelijke belegging in principe mogelijk zodra de belastbare winst van uw vennootschap meer bedraagt dan ongeveer 170.000 euro.

Wilt u graag een gepersonaliseerde simulatie?

Maak een afspraak

* Kredietgever: BNP Paribas Fortis nv, Warandeberg 3, 1000 Brussel – RPR Brussel – Btw BE0403.199.702. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag. De gegevens die we u meedelen hebben louter een informatieve waarde en houden in geen geval een aanbod of belofte tot krediet in. Ze vormen het uitgangspunt voor een ruimere bespreking. De bank behoudt zich het recht voor om de informatie op haar website zonder voorafgaand bericht te wijzigen en is niet verplicht om de (potentiële) klanten over de verandering in te lichten.

Top