Decarbonisering

Duurzaamheid / CO² / Innovatie

We verzamelen al 136 jaar precieze gegevens over het klimaat. De bevindingen zijn duidelijk: zestien van de zeventien warmste jaren dateren van na 2001, met als enige uitzondering 1998. Bedrijven zijn belangrijke actoren in de maatschappij en dragen de verantwoordelijkheid om de klimaatopwarming te beperken en mee te helpen bij het vormgeven van een economie zonder koolstofuitstoot.

We moeten onze maatschappij absoluut koolstofvrij maken!

Bij deze enorme uitdaging is voor iedereen een rol weggelegd: burgers, regeringen en ook bedrijven! Bedrijven moeten de drijvende kracht achter verandering zijn en de juiste weg wijzen, met bijvoorbeeld infrastructuurprojecten om de koolstofimpact van hun activiteiten te beperken. De bedrijfswereld kan ook een niet te verwaarlozen hefboom zijn om meer bewustzijn te creëren, zowel bij de werknemers, klanten als leveranciers enz.

Welke rol kunnen wij als bank spelen?

  • Projecten voor hernieuwbare energie financieren: wind- en zonne-energie, waterkracht en biomassa.
  • Oplossingen ontwikkelen die projecten rond energie-efficiëntie stimuleren: ledverlichting, thermische isolatie enz.
  • Het potentieel van projecten voor de afvang en opslag van koolstof opvolgen. Dat potentieel is nog niet becijferd maar experts zijn het erover eens dat koolstofafvang een essentieel onderdeel is van de oplossing voor de klimaatverandering.

Onlangs hebben wij Ochain Energie en Solvay ondersteund. Ontdek in beeld de twee projecten die heel verschillend zijn, maar beide verband houden met decarbonisering.

 

Oslo, handelen om het bewustzijn aan te wakkeren!

Van 5 tot 7 februari 2019 namen we 80 klanten van Corporate Banking mee op ontdekking door Oslo, de groene hoofdstad van Europa in 2019! In de Noorse hoofdstad bruist het van initiatieven om de koolstofimpact terug te schroeven. Tijdens onze tweedaagse gingen we op bezoek bij mensen die vandaag werken aan de wereld van morgen.

Ontdek hier enkele artikels over decarbonisering:

WB_Cam_Decarbonisation_price_carbon_nl WB_Cam_Decarbonisation_electrisch_car_nl WB_Cam_Decarbonisation_usine_iceland_nl
Decarbonisering maakt deel uit van de vier ontwikkelingsassen van BNP Paribas Fortis. Voor meer informatie over onze duurzame ontwikkelingsstrategie:
Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

U bent zelfstandige, oefent een vrij beroep uit, start of leidt een kleinere, lokale onderneming? Ga dan naar onze website voor professionelen.

U bent particulier? Ga dan naar onze website voor particulieren.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
Check
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Top