Gisteren reikte de Belgian Venture Capital & Private Equity Association (BVA), samen met onze bank, awards uit aan bedrijven die dankzij private equity of venture capital een opmerkelijk groeitraject aflegden.
Als partner van de BVA en medeoprichter van de Private Equity Awards hebben we deze uitreiking met plezier al voor de derde keer mee op touw gezet. Onze bank was host van het evenement, dat dit jaar volledig digitaal ging, en zetelde in de jury.
De jury had de moeilijke taak om telkens één winnaar te kiezen uit drie genomineerde bedrijven, en dat voor elk van de drie categorieën - Venture, Growth en Buy-out.
En de winnaars zijn …
- iSTAR Medical uit Waver (Venture)
Met iSTAR Medical bekroonde de jury een medisch technologisch bedrijf dat implantaten ontwikkelt voor de behandeling van glaucoom. Dat is een complexe ziekte waarbij schade aan de oogzenuw leidt tot progressief, onomkeerbaar verlies van het gezichtsvermogen. Het belangrijkste product van iSTAR Medical is een apparaat voor micro-invasieve chirurgie (‘MINIject’), dat tot nu toe bij meer dan 100 patiënten gebruikt werd in klinische testen. De zeer positieve resultaten bevestigen het potentieel van MINIject. Ook de professionele governance-aanpak van het bedrijf en de strategische keuze om in deze fase financieel onafhankelijk te blijven van grote farmaceutische concerns, overtuigden de jury.
iStar Medical haalde het van PDC*line Pharma en Unifly in de categorie ‘Venture company of the Year’.
- Cegeka uit Hasselt (Growth)
Cegeka, een toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen, sprong in het oog door zijn opmerkelijk technologisch aanpassingsvermogen. De afgelopen decennia legde het bedrijf een continu groeitraject af in omzet en resultaat door zijn product- en dienstenaanbod mee te laten evolueren met de snelwijzigende klantenbehoeften. Goede acquisities werden met een pertinente timing gedaan. De voorbije vijf jaar groeide de tewerkstelling (organisch en via acquisitie) met maar liefst 80% tot 6.000 medewerkers. Ten slotte vond de jury dat de familiale hoofdaandeelhouder het kapitaal op intelligente wijze heeft opengesteld met het oog op de continuïteit en de groei van Cegeka.
Cegeka haalde het van CluePoints en OncoDNA in de categorie ‘Growth company of the Year’.
- Destiny uit Zaventem (Buy-out)
Deze snelle en rendabele groeier opereerde in 2008 nog als start-up vanuit de slaapkamer van de broers Daan en Samuel De Wever. Twaalf jaar later heeft dit cloud- en telecombedrijf een verwachte omzet van 95 miljoen euro en een EBITDA van 15 miljoen euro, een vervijfvoudiging sinds 2016. De jury waardeerde de heldere visie en de te volgen strategie op het vlak van cloudcommunicatie én de klare communicatie hiervan. Door een eigen technologie uit te bouwen, maakt Destiny zich minder afhankelijk van de grote telecomspelers. Een hecht en geslaagd partnership met een eerste private equity-investeerder transformeerde Destiny van een lokale onderneming tot een heuse Benelux-speler. Na de intrede van de nieuwe private equity-partner wenkt de Europese expansie.
Destiny haalde het van Amadys en CID LINES in de categorie ‘Buy-out company of the Year’.
Proficiat aan de welverdiende winnaars!
Meer weten over de winnende bedrijven? Lees hier het persbericht van de Belgian Venture Capital & Private Equity Association (BVA).
Meer weten over private equity als financieringsoplossing voor groeiende bedrijven? Klik hier.
29.10.2020
Kijk straks online mee naar de BVA Private Equity Awardshow!
Vanavond om 17 uur is het zover… De Belgian Venture Capital & Private Equity Association (BVA) reikt, samen met onze bank, awards uit om Belgische bedrijven die ondersteund worden door private equity of venture capital te belonen. Volg de show mee via onze livestream.
Als partner van de BVA en medeoprichter van de Private Equity Awards kijken we enorm uit naar deze derde editie. Onze bank host het evenement, dat door de huidige omstandigheden volledig digitaal gaat, en zetelt in de jury.
Wie zal de awards in de wacht slepen? Mis de bekendmaking van de winnaars niet en volg alles mee via de livestream. We zetten de genomineerden nog even voor jou op een rijtje:
- In de categorie ‘Venture Company of the Year’: iStar Medical, PDC*line Pharma en Unifly
- In de categorie ‘Growth Company of the Year’: Cegeka, CluePoints en OncoDNA
- In de categorie ‘Buy-out Company of the Year’: Amadys, CID LINES en Destiny
We wensen alle genomineerden nogmaals veel succes!
Klik vanaf 17 uur op onderstaande knop om de livestream te starten. De link zal actief zijn vanaf 16.55 u., 5 minuten voor de start van de show.
Meer weten over de BVA Private Equity Awards? Klik hier.
Meer weten over private equity als financieringsoplossing? Klik hier.
22.10.2020
De ‘Buy-out’-genomineerden voor de BVA Private Equity Awards!
Op donderdag 29 oktober bekronen we, samen met de Belgian Venture Capital & Private Equity Association (BVA), succesvolle Belgische bedrijven die een beroep deden op private equity of venture capital om hun groei te financieren. Door de huidige omstandigheden doen we dat tijdens een digitale show.
Als partner van de BVA en medeoprichter van de Private Equity Awards zijn we trots om deze uitreiking al voor de derde keer mee op poten te zetten. Onze bank zal het evenement hosten en in de jury zetelen. We reiken awards uit in 3 categorieën: ‘Venture Company of the Year’, ‘Growth Company of the Year’ en ‘Buy-out Company of the Year’.
Nadat we u de afgelopen twee weken de genomineerden voor ‘Venture Company of the Year’ en ‘Growth Company of the Year’ voorstelden, geven we vandaag graag een woordje uitleg over de genomineerden in de categorie ‘Buy-out Company of the Year’:
- Amadys levert passieve netwerkapparatuuroplossingen voor nutsnetwerken, inclusief vaste en mobiele telecomnetwerken, water-, gas- en elektriciteitsnetten, net zoals voor algemene industriële spelers in België en de aangrenzende landen.
- CID LINES is een leider in ontsmettingsmiddelen ter bestrijding van besmettelijke dierziekten. Het productassortiment van de groep omvat een verscheidenheid aan diergeneesmiddelen en een uitgebreid assortiment hoogwaardige bioveiligheidsoplossingen voor desinfectie- en reinigingsprocedures in landbouwomgevingen.
- Destiny nv is een aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen en biedt innovatieve bedrijven cloudgebaseerde en UcaaS-communicatiediensten (een dienst die alle zakelijke communicatietools stroomlijnt). Destiny is de leidende alternatieve en vierde B2B-telecomoperator in België.
Ontdek de genomineerde bedrijven in een korte videopresentatie. Wij wensen hen alvast veel succes!
Benieuwd wie de award in de wacht sleept? Save the date!
De fysieke prijsuitreiking wordt dit jaar vervangen door een digitale show die uitgezonden wordt op donderdag 29 oktober 2020 om 17 uur. Hou deze datum dus zeker vrij in uw agenda!
Meer weten over de BVA Private Equity Awards? Klik hier.
Meer weten over private equity als financieringsoplossing? Klik hier.
18.10.2019
BVA Awards zet Belgische topbedrijven en private equity in de spotlight
Wie zijn die Belgische ondernemingen die met de steun van private equity of venture capital een opmerkelijk groeitraject aflegden?
Na een succesvolle eerste editie, die er mede kwam op initiatief van hosting partner BNP Paribas Fortis, kon een tweede editie van de BVA Awards niet uitblijven. Private equity is in ons land immers nog altijd minder populair dan in de meeste van onze buurlanden. Op 3 oktober reikte de Belgische koepelorganisatie van private-equityfondsen (de Belgian Venture Capital & Private Equity Association - BVA) daarom voor de tweede keer awards uit aan bedrijven die een straf groeiverhaal konden voorleggen.
Omdat er tijdens de hele ontwikkelingscyclus van een onderneming een beroep kan gedaan worden op private equity werd er per belangrijk segment (Venture, Groei en Buy-Out) een winnaar op het podium geroepen. Het succes van de drie winnaars is het beste bewijs dat bedrijven een spectaculaire groei kunnen optekenen door gebruik te maken van private equity-fondsen. Het medische bigdatabedrijf icometrix won de categorie Venture, de specialist in de beveiling van apps Guardsquare werd winnaar in het groeisegment, en de natuurlijke oliënproducent Inula won de categorie Buy-out.
Een kort portret:
icometrix zet AI in om hersenscans te analyseren
De Leuvense scale-up icometrix, gespecialiseerd in artificiële intelligentie om hersenscans te analyseren, haalde in mei nog 16 miljoen euro op bij onder andere Capricorn Venture Partners. Meer dan 100 ziekenhuizen wereldwijd gebruiken de technologie van Icometrix voor de analyse van 75.000 hersenscans. icometrix heeft al software op de markt om dementie, alzheimer en de impact van een hersentrauma in kaart te brengen en willen dit ook doen voor epilepsie, hersenbloedingen, parkinson, hersentumoren en depressie.
Guardsquare overdondert door steile groei
De techstart-up die ondertussen al 4 miljard mobiele apps beveiligt, werd opgericht door exjudoka en softwareprogrammeur Heidi Rakels en haar man Eric Lafortune, het technologische brein achter de software. Na een eerste investering door fintechpionier Jurgen Ingels verkochten de oprichters begin dit jaar de meerderheid van de aandelen aan het Amerikaanse Battery Ventures voor 29 miljoen dollar. Het succesparcours van dit pas in 2014 opgerichte bedrijf gaat niet onopgemerkt voorbij: consultant Deloitte riep hen uit tot de snelstgroeiende techstart-up van het land en op 8 oktober volgde de award ‘Scale-up van het Jaar’ van EY.
Inula is goed voor één van de grootste recente Belgische private-equitydeals
Natuurlijke-oliënproducent Inula werd eind 2018 overgenomen door de Franse private-equityspeler Ardian, terwijl het ook de appetijt had gewekt van ’s werelds grootste investeringsfondsen. Het prijskaartje zou opgelopen zijn tot ruim 550 miljoen euro. Meteen goed voor één van de grootste Belgische private-equitydeals (voor niet-beursgenoteerde bedrijven) van de jongste jaren.
Didier Beauvois, Hoofd Corporate Banking BNP Paribas Fortis over dit initiatief: "Onze bank ziet Private equity als een uitstekend instrument om de economie extra zuurstof te geven. Al meer dan 30 jaar bieden wij zo perspectieven voor bedrijven in alle fasen van hun levenscyclus. De prille start-ups via investeringen in venture capital-fondsen en de gevestigde waarden via directe minderheidsparticipaties. We zijn dan ook sterk overtuigd van het groeipotentieel van deze financieringsvorm en plaatsen bedrijven die hier gebruik van maken graag in de spotlights."
Bekijk zeker de video die gemaakt werd tijdens het event en inzoomt op deze financieringsoplossing en de winnaars.
11.09.2024
Ontdek onze leasingopties en laat u verleiden door onze topdeal
U wilt graag een bedrijfswagen huren, maar weet niet goed welke mogelijkheden er zijn? Hieronder zetten we alle leasingopties voor u op een rij. Zo ontdekt u welk type leasing het best bij u past. Bovendien kunt u tot 30 november 2024 een topdeal sluiten met onze partner Arval voor de nieuwe elektrische BMW iX1 eDrive20 of BMW i4 Gran Coupé tegen een zeer voordelige all-inprijs.
Financiële of operationele leasing?
Zowel voor financiële als operationele leasing geldt dezelfde logica: u betaalt huur aan een leasingmaatschappij voor een bepaalde periode, meestal vier of vijf jaar. Bij beide formules is de leasingmaatschappij de wettelijke eigenaar van de wagen. Maar u hebt wel een aankoopoptie aan het eind van het contract. Bij een financiële leasing is het bedrag van de aankoopoptie bekend van bij het begin van het contract. Bij een operationele leasing wordt het bedrag aan het eind van het contract bepaald op basis van de marktwaarde van de wagen.
De formule ‘inclusief diensten’
Dat is een van de grote voordelen van een operationele tegenover een financiële leasing: taksen, (omnium)verzekering, onderhoud en kosten (behalve brandstof) zijn inbegrepen in de huurprijs. Bovendien krijgt u extra diensten zoals zomer- en winterbanden, pechverhelping en een vervangwagen. U betaalt een bepaald bedrag per maand en hoeft verder niets meer te regelen. Kortom, u rijdt zonder zorgen: alles is betaald, behalve de brandstof.
Fiscale gevolgen?
De aankoopoptie heeft fiscale gevolgen: bij een financiële leasing schrijft u het investeringsgoed af en brengt u de interesten fiscaal in. De wagen staat op uw balans geboekt als actief. Bij een operationele leasing brengt u de volledige huurprijs in als kosten. In beide gevallen zijn er fiscale aftrekbeperkingen en moet u mogelijk rekening houden met het beroepsmatige gebruik van de wagen. Ook niet onbelangrijk: de btw wordt maandelijks betaald op de huurprijs en dus niet in één keer. Zo houdt u uw kredietlijnen vrij voor andere investeringen.
Laat u verleiden door onze topdeal
Tot 30 november 2024 hebben we een uitzonderlijk aanbod: u kunt de nieuwe elektrische BMW iX1 eDrive20 of BMW i4 Gran Coupé operationeel leasen tegen een voordelige en exclusieve prijs, inclusief alle diensten.
Benieuwd? U vindt alle details op deze pagina
Arval Belgium nv, Ikaroslaan 99, 1930 Zaventem – RPR Brussel – BTW BE 0436.781.102, nevenverzekeringstussenpersoon geregistreerd bij de FSMA onder het nummer 047238 A. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag.
Niet te missen
- Welke Belgische topbedrijven wonnen de BVA Private Equity Awards?
- Kijk straks online mee naar de BVA Private Equity Awardshow!
- De ‘Buy-out’-genomineerden voor de BVA Private Equity Awards!
- BVA Awards zet Belgische topbedrijven en private equity in de spotlight
- Ontdek onze leasingopties en laat u verleiden door onze topdeal