Article

09.10.2016

Vijf gouden tips voor succesvol zaken doen met Japan

Japanse bedrijven zijn niet alleen hondstrouw aan hun leveranciers , ze betalen ook nog eens erg stipt. Alleen is het niet zo makkelijk er een voet tussen de deur te krijgen. Met de volgende tips hebt u alvast een streepje voor.

Tip 1: Neem je tijd

In Japan draait alles om vertrouwen. Neem voldoende tijd om een relatie op te bouwen.Aarzel niet om tijdig een lokale vertrouwenspersoon in te schakelen.

Tip 2: Investeer

Japan is een erg competitieve markt.Kwaliteit en prijs zijn erg belangrijk, u zult dus het beste van uzelf moeten geven. Gelukkig is de beloning groot. Japanse zakenlui zijn loyaal en betalen stipt!

Tip 3: Zorg voor maatwerk

Japanners houden er eigenzinnige eisen op na. Kom dus niet aanzetten met uw standaardproducten voor de Europese markt. Zo moet een producent van diepvriesfrieten bijvoorbeeld perfect identieke frietjes kunnen leveren in mini- verpakkingen. Het goede nieuws is dat Japanners voor kwaliteit graag diep in hun buidel tasten.

Tip 4: Respecteer de regels

En u dacht dat Europa lijdt aan reglementitis? Japanners kennen er ook wat van. Tal van voorschriften zeggen wat je wel en niet mag doen. Gelukkig zijn de regels helder geformuleerd.

Tip 5: Maak gebruik van een tolk

Het gebruik van het Engels is niet echt ingeburgerd in Japan. Betrek een tolk bij uw onderhandelingen en zorg voor correcte vertalingen van handleidingen of softwareprogramma’s.

Discover More

Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Top