Article

28.03.2019

GeoSea, Intracto en C&G zijn Vlaamse Trends Gazellen 2019!

Hierbij een portret van de grote winnaars voor heel Vlaanderen. Als trotse partner van deze 18de Gazellen-competitie vatten we hier graag hun ijzersterke verhalen voor u samen.

Op 27 maart viel in Brussels Expo het doek over de Trends Gazellen 2019. De provincie Antwerpen leverde met GeoSea en Intracto de Vlaamse ambassadeurs voor zowel grote als middelgrote bedrijven. Het Limburgse C&G is de winnaar in de categorie kleine ondernemingen.

Tijdens het slotevent zaten niet alleen alle regionale winnaars die we de voorbije weken aan u voorstelden op het puntje van hun stoel, de spanning was te snijden voor alle aanwezige bedrijfsleiders en sympathisanten van ondernemend België.

GeoSea, pionier in windparken op zee

De voorbije jaren was GeoSea, de vennootschap van baggergroep DEME die sinds 2005 alle kennis in complexe waterbouwkundige projecten bundelt, niet uit de top van de Trends Gazellen weg te slaan. De manier waarop het in slechts enkele jaren tijd uitgroeide tot een zeebouwexpert van wereldformaat, is ronduit indrukwekkend. Met een omzet van zowat 1 miljard euro en ruim 500 werknemers is het bedrijf naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in offshorewindparken. Op het gebied van offshore olie, gas en hernieuwbare energie biedt DEME Offshore met zijn dochterbedrijven GeoSea, Tideway, A2Sea en EverSea een ruime waaier van maatoplossingen aan. Bovendien hoopt het bedrijf een deeltje van de oplossing te zijn om de gevolgen van de klimaatverandering in te perken.

Intracto, begeleider in digitale transformatie

Het bedrijf dat in 2005 door Pieter Janssens als student werd opgestart, wil tegen 2020 de Benelux-speler zijn die de beste digitale vaardigheden in huis heeft om bedrijven te begeleiden bij hun digitale traject. Investeringsmaatschappij Waterland kwam onlangs aan boord, waarvan het eerste resultaat meteen zichtbaar werd. Intracto nam het Nederlandse ezCompany over en is daardoor de grootste en beste Drupal-specialist in de Benelux. De snelle groei van dit Herentalse bedrijf verklaart Pieter Janssens vooral door het internationaler geworden klantenprofiel, de uitbreiding van het dienstenpakket en de groei uit overnames. Zo haalde het bedrijf met Snackbytes ook extra expertise in huis op het vlak van copywriting, sociale media en video.

C&G, specialist in industriële piping

Het geesteskind van Steven Cartledge uit Ham is sinds 2012 uitgegroeid tot een stevige kmo van 135 werknemers. Door zijn grote las- en montagewerken in verschillende sectoren heeft het al enkele ronkende namen zoals BASF, Total en Janssen Pharmaceutica in zijn klantenbestand. Maar ze zijn bij C&G naar eigen zeggen niet afhankelijk van een of twee grote klanten. Dit wordt ook bevestigd door Joey Wautraets, de neef van Steven die enkele jaren geleden mee aan boord kwam en evenveel plezier beleeft als hij werkt voor kleine kmo’s in België, Nederland, Luxemburg of Frankrijk. Het duo wil vooral ‘op een gecontroleerde manier’ groeien en stelt zijn medewerkers graag centraal.

Wilink, Odoo en Loiseau Sprl werden uitgeroepen tot de Waalse Trends Gazellen!

Lees hier hun volledig portret.

Proficiat aan alle aanwezige bedrijven die er dag na dag naar streven om hun ambities waar te maken!

Article

19.10.2016

Vyncke en MediaGeniX kapen overwinning weg op 'Onderneming van het Jaar 2016'

Vyncke werd op 18 oktober uitgeroepen tot 'Onderneming van het Jaar 2016', MediaGeniX ontving de prijs 'Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2016'. 2 winnaars met een ijzersterk verhaal. Een portret.

Vlaamse roots, wereldwijde vertakkingen

WB_Art_EOY16_OVHJ_nlWat dit familiebedrijf uit Harelbeke presteerde, is terecht iets om fier op te zijn. Het bedrijf dat industriële verbrandingsketels voor de omzetting van biomassa bouwt in de hele wereld realiseert 95% van zijn omzet buiten België. Meer dan 100 jaar en 4 generaties na de oprichting door Louis Vyncke, zetten Peter en Dieter Vyncke het werk van hun grootvader voort en hebben ondertussen vestigingen in Brazilië, Duitsland, Canada, de VS, Tsjechië, India, Maleisië, Thailand, China en Singapore.

Vyncke realiseerde in 2015 een omzet van 100 miljoen euro en tekende een mooi internationale groei op. 'Dit bedrijf is er in geslaagd om met een aanstekelijk optimisme en sociaal verantwoord ondernemerschap haar ambitie na te streven en verder te groeien. Een waardige drager van de titel 'Onderneming van het Jaar 2016”, aldus Rudi Braes, CEO EY België en voorzitter van de jury.

Hiermee volgt het familiebedrijf uit Harelbeke, het baggerbedrijf Deme op en is het de 22ste naam op de indrukwekkende lijst van winnaars van de afgelopen jaren. Vyncke haalde het in de finale van Boma International, een distributeur van schoonmaakmiddelen uit Antwerpen, Gemaco Group uit Mechelen, actief in de marketingsector, en LVD Group, een machinebouwer voor de staalindustrie uit Gullegem.

Eerst 'Leeuw van de Export 2016' en nu 'Beloftevolle Onderneming 2016'

WB_Art_EOY16_Beloftevolle_nlMediaGeniX is een 100% Belgische onderneming uit Groot-Bijgaarden en heeft onder meer vestigingen in Bangkok en Singapore. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert WHATS'on, Europa's meest geavanceerde broadcastmangementsysteem. WHATS'on wordt dagelijks gebruikt door 65 mediagroepen voor 1700 radio-, TV-, en online videokanalen in Europa, het Midden-Oosten, de VS, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. Het stelt 130 mensen te werk en realiseerde in 2015 een omzet van 21 miljoen euro.

'MediaGeniX is erg rendabel, heeft een trouwe internationale klantenbasis en een sterke balans wat haar in staat stel om verder te blijven groeien. Het is er met brio in geslaagd om in een sector die al jaren onder druk staat van nieuwe technologieën resoluut te kiezen voor digitalisering', verduidelijkt Geert Noels, voorzitter van de jury.

Andere genomineerden waren e-Bo Enterprises (Ieper), Multiplicom (Niel) en REstore (Antwerpen).

Didier Beauvois, BNP Paribas Fortis: 'De vier finalisten van dit jaar bewijzen stuk voor stuk ondernemers te zijn in hart en nieren. Ze tonen dat hun doorzettingsvermogen, moed en 'can-do metaliteit' tot mooie resultaten kan leiden en geven een boost aan het economisch weefsel in België. Ze verdienen onze steun via initiatieven zoals deze die we organiseren in samenwerking met EY en De Tijd maar ook door de creatie van onze Innovation Hub. Wij wensen de winnaar, de finalisten maar ook alle andere snelgroeiende ondernemingen een duurzame groei toe!”

Video's van Finalisten

Boma International

Gemaco Group

LVD Group

Vyncke

Article

02.02.2017

Wie wordt Overheidsorganisatie van het Jaar 2017?

Dit jaar wisten tien organisaties op federaal, regionaal en lokaal niveau een plaatsje in de finale van ‘Overheidsorganisatie van het Jaar’ te bemachtigen.

Die onderscheiding werd in 2014 in het leven geroepen door EY, in samenwerking met De Tijd/L'Echo en BNP Paribas Fortis, en beloont overheidsorganisaties die zich bijzonder verdienstelijk maakten op het gebied van strategie, klantgerichtheid, efficiëntie en duurzaamheid. Zij zetten dagelijks alles op alles om burgers en bedrijven een kwaliteitsvolle service aan te bieden en kunnen andere organisaties inspireren.

Dit zijn de 10 finalisten:

Federaal

Regionaal

Lokaal

  • Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie
  • FOD Financiën
  • FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
  • CHU UCL Namur
  • Citydev.brussels
  • Vlaamse Stichting Verkeerskunde
  • Lokaal Overheidsbedrijf Aalst (stad en OCMW)
  • Stad Antwerpen
  • Stad en OCMW Mechelen
  • Stad Deinze (stad, OCMW en AGB)

Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Michèle Sioen, voorzitster van het VBO, zal voor elke categorie de laureaten van 2017 kiezen en ook nog de superwinnaar – voor alle categorieën samen – aanduiden!

Wie van de genomineerde organisaties zal een trofee in de wacht slepen? Om dat te weten te komen: afspraak op dinsdag 14 maart 2017, live in het Square Brussels Meeting Centre of via Twitter #PSOawards17 en #BNPPFBusiness.

Meer weten over de Overheidsorganisatie van het Jaar.

Lees het persbericht

Article

15.03.2017

FOD Financiën is Overheidsorganisatie van het Jaar 2017!

Een snel reactievermogen, originele en innovatieve projecten, partnerships met de privésector en klantgerichtheid. De publieke sector is best sexy en dat bewezen de 3 winnaars dinsdagavond 14 maart vol overtuiging.

De Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën werd niet alleen winnaar in de categorie ‘Federale Organisatie’ maar mocht voor zijn fiscaal rechtvaardig beleid ook de prijs van superwinnaar in ontvangst nemen. CHU UCL Namen werd uitgeroepen tot regionale winnaar en Groep Mechelen nam de lokale prijs in ontvangst. Een portret van de 3 performante overheidsorganisaties.

FOD Financiën beloond voor toegankelijke fiscaal beleid

FOD Financiën streeft, samen met zijn partners en met behulp van digitale en innovatieve tools, naar een zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk fiscaal beleid voor de Belgische burgers. Op 12 jaar tijd daalde haar personeelsbestand met 30% waardoor een resem veranderingen nodig waren op alle niveaus van de organisatie. De jury was erg onder de indruk van de revolutie die de organisatie de laatste jaren heeft gemaakt op het vlak van klantgerichtheid: van een model waarin de dienstverlening werd ingedeeld per dienst (BTW, vennootschapsbelasting, personenbelasting,…) naar een model per doelgroep (zelfstandigen, particulieren, vennootschappen,…). De federale prijs ontving het uit handen van minister van Defensie belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput, de overkoepelende prijs werd overhandigd door Jan Jambon, Vice-eerste minister.

CHU UCL Namen erkend voor toekomstvisie en kwaliteitsvolle zorg

CHU UCL Namen, een netwerk van poliklinieken, rusthuizen en kinderopvangdiensten, anticipeerde volop op de geplande hervormingen van de minister van Volksgezondheid en heeft een gezonde, duurzame visie op de toekomst. Het kende de laatste jaren een enorme groei die duidelijk samengaat met een niet aflatende investering in de kwaliteit van de zorg en diensten. Het CHU behoort tot de top op het vlak van cardiochirurgie, longtransplantatie, NKO-heelkunde en MKA-chirurgie. Bij dit alles wordt ook het milieu niet over het hoofd gezien: de site van Dinant wordt voorzien van energie met behulp van houtgas. In het algemeen was de jury vooral onder de indruk van het snelle reactievermogen van het CHU om in te spelen op de verschillende uitdagingen die de ziekenhuissector kent. De laureaat kreeg de award uit handen van Anne Boucquiau, Kabinetschef van minister Maxime Prévot, bevoegd voor o.a. Volksgezondheid.

Groep Mechelen valt in de prijzen voor innovatief beleid

De award voor de ‘Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar’ 2017 tenslotte ging naar Groep Mechelen, de samensmelting tussen de stad Mechelen, het Sociaal Huis en de samenwerking met andere partners. Groep Mechelen kon overtuigen door het belang dat zij hecht aan efficiëntie, maar zoals ze zelf aangeeft ‘besparen enkel en alleen om te besparen is geen doelstelling’. Zij heeft ingezien dat nieuwe investeringen nodig zijn om in de toekomst een return te kunnen krijgen, net zoals dit ook het geval is bij privébedrijven. Het resultaat hiervan is al zichtbaar: nieuwe inwoners en bedrijven vestigen zich in de stad. De stad voert bovendien originele en innovatieve projecten uit waardoor alle nationaliteiten op een positieve manier kunnen samenleven. Max Jadot, Voorzitter van het Directiecomité en van het Executive Committee van BNP Paribas Fortis overhandigde de award.

Meer over Overheidsorganisatie van het Jaar

Deze prijs is een initiatief van EY, in samenwerking met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis en werd al voor de 4de keer georganiseerd. Meer informatie hierover vindt u op de website van EY.

Article

10.05.2017

Luc Popelier is CFO of the Year 2017!

Op 9 mei werd Luc Popelier uitgeroepen tot CFO of the Year 2017. De Antwerpenaar van 52 speelde een cruciale rol in de herstructurering bij KBC en slaagde erin om het vertrouwen van de klanten en investeerders terug te winnen dankzij een transparante communicatie.

Een mooie erkenning

De ‘vroeger’ CFO, die nu sinds enkele dagen aan het hoofd staat van de International Markets divisie, beschouwt zijn onderscheiding als een echte bekroning. Hij werd in 2011 aangesteld als CFO van de Vlaamse bank-verzekeraar en heeft de groep zes jaar begeleid in zijn geleidelijke heroriëntatie op de corebusiness. In anderhalf jaar tijd is KBC erin geslaagd om 5 miljard euro op te halen om haar financiële positie te versterken.

Data verzamelen en interpreteren zodat de onderneming op een onderbouwde manier de juiste beslissingen kan nemen, is een cruciale rol van het financiële departement. Voor Luc Popelier moet een goede CFO in de eerste plaats een goede leider zijn die een visie heeft en een duidelijke richting aangeeft. Daarnaast moet hij de medewerkers ook verantwoordelijkheid geven en hen aanmoedigen om die verantwoordelijkheid op te nemen. Een CFO moet ook voldoende technische competenties hebben om zijn rol van challenger en klankbord te spelen.

Een functie in volle ontwikkeling

Van het instaan voor de financiële informatie tot business partner en soms zelfs business maker, de rol van een CFO blijft maar toenemen. Een CFO zet zijn schouders onder bepaalde optimaliseringsprojecten die verder gaan dan het louter financiële. Hij leidt zo de verandering in goede banen, in samenwerking met de andere departementen, en begeleidt de operationele medewerkers in het toepassen van de tools die noodzakelijk zijn voor het opvolgen van de business. Dit leidt tot betere resultaten en een positiever imago van de onderneming. Alle finalisten van deze editie 2017 van de Trends CFO of the Year zijn daarvan perfecte voorbeelden.

Hoe ziet de CFO van de toekomst eruit?

Tegen 2020 zal het Finance-departement zoals we het nu kennen wellicht verdwenen zijn. Digitale kanalen zorgen voor een ingrijpende verandering in de bedrijfswereld. De digitale transformatie zorgt voor een wildgroei van data die de CFO niet alleen moet verzamelen, maar ook moet kunnen toelichten om de CEO bij te staan bij het uitstippelen en uitvoeren van de strategie van de onderneming.

In een markt met veel concurrentie en reglementering is de financiële directeur dus van essentieel belang om te identificeren waar extra groei of een verhoogde productie mogelijk is.

En dat is nog niet alles! Terwijl de CFO de cijfers moet controleren, de groei moet begeleiden en de technologische evoluties moet opvolgen, moet hij ook steeds meer interageren met de verschillende metiers binnen zijn onderneming en oog hebben voor de competenties van zijn medewerkers.

Kortom, binnenkort is zelfs voor de CFO een disruptieve rol weggelegd.

Volledig interview met de winnaar

Portret van alle finalisten

Bronnen: Trends, Wavestone, Les Echos, Journal du Net, UWE

Discover More

Contact
Close

Contact

Klachten

Zou u onderstaande vragen kunnen beantwoorden? Zo kunnen wij uw aanvraag sneller en op een meer geschikte manier behandelen. Alvast bedankt.

Is uw onderneming/organisatie klant bij BNP Paribas Fortis?

Mijn organisatie wordt bediend door een Relationship Manager:

Uw boodschap

Typ de code die in de afbeelding wordt getoond:

captcha
De Bank verwerkt uw persoonsgegevens overeenkomstig de Privacyverklaring van BNP Paribas Fortis NV.

Bedankt

Uw bericht is verzonden.

We antwoorden u zo snel mogelijk.

Terug naar de huidige pagina›
Top